FOTO by Instagram @thelattetart / @oh_krat

Putovanja

Pogledajte kakav snježni pokrivač narednih dana očekuje Veliku Britaniju!

admin 19. studenoga 2021.

Neke dijelove Ujedinjenog Kraljevstva zabijelit će snijeg netom pred božićnu sezonu...

Čini se da će vrijeme u Velikoj Britaniji u potpunosti odražavati božićnu sezonu koja je pred nama jer se očekuje pad temperatura i snijeg bi mogao prekriti neka područja.

Nalet hladnog vremena vjerojatno će biti šok za sustav nakon tjedana relativno blagih temperatura, ali srebrna podloga je ono što će doći u skladu s blagdanskim željama, kada svi maštaju o tome da se zamotaju u deku i prepuste beskrajnim vrućim čokoladama, keksima i božićnim filmovima, dok kroz prozor promatraju pahulje.

Vremenske karte pokazuju da će Ujedinjeno Kraljevstvo biti pogođeno smrznutim zrakom krajem ovog mjeseca jer će puhati iz sjevernog Atlantika i Skandinavije, uzrokujući pad temperatura i do -12°C u nekim regijama – i ako to nije izgovor za ne neke pahuljaste čarape, ne znam što je.

Snježne oborine kreću u Škotskoj već 22. studenog, te potom prelaze u najsjeverniji dio Britanije.

Prema WXChartsu, do 18.00 sati 26. studenog očekuje se do 3 cm snijega na sat na većem dijelu Britanije i najistočnijim dijelovima Sjeverne Irske.

Dana 28. studenog stanovnici Škotske mogli bi očekivati temperaturu od -7°C, dok će u ostalim sjevernim područjima temperature pasti na -2°C.

Čini se da je hladnoća neizbježna jer će se ledeno vrijeme nastaviti širiti prema jugu tijekom sljedećih 24-48 sati.

Koliko god bilo hladno, malo smo ljubomorni što snježne radosti nisu najavljene i kod nas, jer vjerujemo da će unatoč pandemiji, ljudi uživati u čarima sanjkanja, grudanja i slično…