FOTO by Poetica

Iće & piće

Poetica Winter Ballad Gin – zimski blagdanski hit!

admin 09. studenoga 2022.

Miris medenjaka, okus božićnog kolača i cimeta te jestive zlatne pahuljice...

Poetica distillery nas nastavlja oduševljavati svojim idejama, mirisima i okusima. Ovaj put iz njihove kuhinje izlazi prava zimska poslastica koja mirisom medenjaka priziva blagdansko raspoloženje, okusom cimeta grije zimske večeri, a jestivim zlatnim pahuljicama podiže cijeli doživljaj ispijanja Gina na potpuno novu razinu.

Poetica Winter Ballad je jedinstveni craft gin koji spada u London dry kategoriju

Kreatorica ove kombinacije okusa i mirisa je Jelena Majić Nosić, žena koja je pokrenula Poetica destileriju i koja se, kako sama kaže, neopisivo zabavlja kombinirajući različite začine kako bi dobila neobične okuse i mirise za svoj gin. Ovo je već druga etiketa iz njene kuhinje. 

Prva, Poetica Genuine je lansirana početkom srpnja ove godine i već sad je službeno gin u odabranim Places by Valamar hotelima ali i u drugim renomiranim hotelskim i ugostiteljskim objektima.

Dostupna je na policama Roto dinamica, Studenca, Apfela, Mive,a Poetica je i na putu za distributere u Danskoj i na Novom Zelandu. Čini se da je Jelena uspjela svoju strast i zadovoljstvo pretočiti u izniman gin koji ima odličan tržišni feedback.

Tajna uspjeha je, osim specifičnog znanja u proizvodnji jakih alkoholnih pića, lokalnih sastojaka i nezamjenjive planinske izvorske vode s obronaka Biokova koja se koristi u procesu proizvodnje i filozofija koja se temelji na tri osnovna načela, a koju u Poetica destileriji slijede u potpunosti. Ta tri načela su kreativnost, pozitivan stav i uključivost.

Kreativni blagdanski dizajn

Kreativnost se osim u okusu njihovog gina, a posebice Poetica Winter Ballad-e, koja je potpuno drugačija od svega što smo do sada kušali, pokazuje i u jedinstvenoj etiketi koju je moguće personalizirati.

Naime, etiketa sadrži centralni dio koji ima nedovršene stihove i na koju je moguće pisati. Upisom riječi dobivate vlastiti stih. I kao da to nije dovoljno, taj dio etikete je odvojiv od same boce i može se koristiti kao bookmark ili naljepnica. Fenomenalno zar ne!

Razmazite nepca božanstvenim blagdanskim okusom gina

A tek okus ove zimske poslastice. Kada otvorite bocu sve miriše na medenjake, a kad kušate gin, za kojeg je preporuka da se pije na sobnoj temperaturi i uz dodatak cimeta, meda i blago grijanog prirodnog soka od jabuke, okusit ćete svu ljepotu najfinijeg Božićnog kolača uz upečatljivi after taste cimeta.

Pozitivan pristup kažu koriste u svim fazama proizvodnje i poslovanja

Pričajući svoju pozitivnu priču u različitim formama i na različitim eventima, od radionica InfoBip-a, do gastro evenata kao što je Splitska Štorija o’ spize ili thinktank-a s najvećim gurmanskim znalcem Stevom Karapandžom na Grand Gourmet-u, skupljaju pokretačku snagu što je u njihovom slučaju pozitivan feedback svih onih koji tu priču čuju i probaju jedan od Poetica ginova.

Umjetnost preslikana na bocu gina

Sigurni smo da za ovako pozitivnu i uspješnu priču treba puno vremena, ideja i energije. Svjesni su toga i u Poetica destileriji i upravo zato u svoje projekte i događanja uključuju različite pojedince i organizacije.

Od održavanja likovnih radionica uz kušanje gina i posjet destileriji u suradnji s fenomenalnom umjetnicom iz Knina Amandom Ticom, preko poetskih druženja u Gradskoj knjižnici Vrgorac s jedinstvenom pjesnikinjom Ankoranom, do angažiranja mladih i talentiranih umjetnika kao što je Ante Tolić koji ručno slika Poetica Božićne Gin kuglice.

A upravo te kuglice su nas oduševile. Ručno oslikana, sa motivima Djedice i Grincha, punjena Poetica Winter Ballad ginom i jestivim zlatnim pahuljicama. Kao zlatna Božićna snježna kuglica, ali ipak bolja jer je punjena ginom. Znamo da i vi jedva čekate dodati ih u svoju zbirku ukrasa.

Sigurni smo da će zimska Poetica biti zlatna zvijezda mnogih druženja ovih blagdana!

Poetica Zimska balada – Miris medenjaka, okus cimeta i jestive zlatne pahuljice dostupna je od 11/11/22.

Za još više gin inspiracije posjetite i Poetica društvene mreže Facebook i Instagram.