FOTO by Poetica gin

Dom

Poetica craft gin – ukusan domaći gin rezerviran za sva naša ženska druženja ovog ljeta!

Daria Lovrić 30. lipnja 2022.

Stvaranje pozitivne atmosfere i veselog ugođaja uvijek je lakše uz kapljicu omiljenog pića...

Gin je jedno od najpopularnijih pića današnjice, posebice u kombinaciji s tonicom te ostalim alkoholnim i bezalkoholnim pićima. Omiljeno piće ženskoj populaciji, postalo je sve popularnije i u muškom društvu stoga je neizostavan dio svakog partyja.

Poetica gin
Poetica gin

Iako ga pijemo tijekom cijele godine, radi svoje svježine i sofisticiranog okusa na bazi divljih borovica najviše nam odgovara ljeti u kombinaciji s ledom i začinima i postaje pravi raj za naša nepca.

Savršen izbor u ljetnim mjesecima

Umjerenom konzumacijom može imati mnoštvo benefita na naše zdravlja. Prema nekim istraživanjima gin može pomoći kod peludne groznice, olakšava nadutost, smiruje bolove u zglobovima, pomaže da živimo duže te se smatra najboljim pićem za dijabetičare.

Gin također sadrži vrlo malu količinu šećera, što ga čini savršenim izborom za sve one kojima je stalo do vitke linije posebice u ljetnim mjesecima.

Poetica gin 2
Poetica gin

Iako se ukusi razlikuju, moramo priznati da je gin najpopularnije ljetno piće s razlogom. Izležavanje na ležaljkama, brčkanje u bazenima, karaoke, roštilj i partija bele ili Aliasa samo su neke od aktivnosti kojima se zabavljamo na kućnim druženjima, a koja god aktivnost bila vaša omiljena uz čašicu čarobne tekućine sve je još slađe.

Dolaskom ljetnih mjeseci imamo sve veću potrebu za druženjem i organizacijom backyard tuluma, pool partyja i popodnevnog bruncha u društvu najboljih frendica. Stvaranje pozitivne atmosfere i veselog ugođaja uvijek je lakše uz kapljicu omiljenog pića, a ako ste pravi ljubitelj alkohola, onda vas nećemo razočarati okusom koji smo pronašli.

Bacili smo se u potragu za posebnom vrstom gina koja će nas osvojiti na prvu i naišli na domaću verziju omiljenog pića koja nam dolazi iz POETICA DISTILLERY sa sjedištem u Vrgorcu.

POETICA DISTILLERY
POETICA DISTILLERY

Poetica gin svilenkastog je okusa, iznimne pitkosti i opijajućeg mirisa koji predstavlja svu raskoš mirisa i okusa podneblja na kojem je kreiran.

Kako je nastao Gin Poetica?

Ono što nas je posebno zaintrigiralo je da je autor vrhunskog Poetica Gina žena, majka i stručnjak za alkoholna pića. Jelena je inače diplomirana inženjerka agronomije koja je svoje obrazovanje usmjerila na proizvodnju alkoholnih pića te je prošla i veliki broj dodatnih edukacija upravo za proizvodnju Gin-a.

Poetica gin 3
Poetica gin

U samom procesu proizvodnje Poetica Gina koriste se lokalni začini (borovica, ružmarin, agrumi, trave) i to sve u krugu od 20-ak kilometara od Vrgorca.

Maksimalna kvaliteta Gina Poetica

Ukupna količina proizvodnje koju planiramo za 2022. godinu je 3500 boca, što jamči maksimalnu kvalitetu svake boce. Nikad nećemo biti industrijska destilerija, i uvijek ćemo zadržati pristup maksimalne kvalitete radije nego visokih količina.“ – napominje kreatorica ovog veličanstvenog pića.

Poetica gin 4
Poetica gin

Otkud naziv Poetica?

Samu inspiraciju, osnivačica brenda pronašla je na samoj lokaciji gdje je sve počelo – u Vrgorcu. U želji da njihov identitet uključuje porijeklo samog proizvoda u njega su uključili najpoznatijeg hrvatskog boema i pjesnika, Vrgorčanina – Tina Ujevića.

Poetica gin 5
Poetica gin

Baš poput Tinove poezije, ovaj gin želimo predstaviti kao renesansu u craft svijetu, kao izazov; i kupcima i tradiciji proizvodnje. I to dvostruki izazov, s dva suprotna predznaka. Jednu od njih prihvaća, ali ne zato da joj se pokori nego da se nadmeće s njom. Drugu otklanja i pobija. Baš poput pjesnika koji pažljivo oblikuje svoje riječi, mi koristeći vlastite vještine, stvaramo gin. Sam naziv potječe od naslova pjesme rimskog pjesnika Horacija Ars Poetica, odnosno umjetnost poezije.“ – poručuju iz POETICA DISTILLERY.

Poetica gin 5
Poetica gin

Vrhunski craft Gin Poetica ima snažan karakter, upečatljivu priču, jedinstven okus i miris. Idealan je izbor kao poklon dragim ljudima, prijateljima, ali i samom sebi. Nas je oduševio svojom svilenkastom okusom, fenomenalnim mirisom i aromama. Svojim citrusnim notama probudio je naše okusne pupoljke i potpuno zaokružio cijelu priču.

Ova čarolija okusa savršen je odabir za sve ljubitelje gina i hrvatskih proizvoda kojima je kvaliteta na prvom mjestu.

Gin Poetica možete zapratiti na njihovom Instagramu i Facebooku.