FOTO by Instagram @croatia_ig / @krktouristinfo

Putovanja

Pod Črnice – Izolirana plaža kao stvorena za najljepše trenutke opuštanja

Una Lora Banjac 03. srpnja 2024.

Znate li gdje je ova ljepotica?

Naše se Jadransko more može pohvaliti najljepšim plažama, uvalama i mjestašcima koja se diče mediteranskom kulturom i nas Hrvate čine najponosnijim stanovnicima Lijepe naše!

Naš najveći otok Krk, osim što je najbliži, ujedno je i jedan od najprivlačnijih i najposjećenijih na našoj obali, a njegova mjestašca broje najslađe plaže, najljepše uvale i brojne atrakcije koje prepoznaju i turisti.

Mi smo danas s vama odlučili podijeliti jednu magičnu plažu u koju smo se zaljubili na prvi pogled, a radi se o izoliranoj plaži Pod Črnice. Dužina ove predivne plaže je čak 130 m, a širina 8 m što ju čini jednom od većih plaža u Lijepoj našoj!

Sitni šljunak, oblutci, čisto more i sure stijene koje nadvisuju plažu čine živopisan krajolik ovog posebnog mjesta koji će moći doživjeti samo oni koji dolaze s morske strane.

Iako je u neposrednoj blizini cesta koja vodi do plaže Potovošće, nemoguće je do plaže pješice što je garancija da ćete na ovoj lokaciji imati najveći mogući mir ako se dovoljno potrudite doći do nje!

Inače, otok Krk jedan je od naših najčišćih otoka te je iz tog razloga nazvan “otokom plavih zastava” koje simboliziraju čistoću mora, vode i kvalitetu njegove ponude.

Ako ćete biti u mogućnosti, zaista toplo savjetujemo da posjetite ovu Jadransku ljepoticu, sigurni smo da nećete požaliti!