FOTO by Le cinema sur l'eau

Zabava

Plutajuće kino na vodi nova je atrakcija pod zvjezdanim nebom koju želimo doživjeti

Krešimir Šustić 08. srpnja 2020.

Koga biste vodili sa sobom?

Iako se pandemija korona virusa polagano stišava i većina država je popustila sa sigurnosnim mjerama, socijalno distanciranje još je uvijek aktualno i koči nas u nekim omiljenim aktivnostima.

No s obzirom na to da je stiglo ljeto, većina toga se događa na otvorenom, poput koncerata i raznih društvenih dešavanja, ali i kina pod zvjezdanim nebom koje je totalno otkriće.

Najnovija atrakcija u kojoj će Francuzi moći uživati je inovativan način odlaska u kino koje će se nalaziti na vodi, točnije na rijeci Seini.

Projekt je smišljen tako da ljubitelji filmova mogu uživati ​​u besplatnoj projekciji iz udobnosti 38 električnih čamaca u kojima se može smjestiti dvije do šest osoba, te tako poštivati socijalnu distancu.

Kako bi se stvorio potpuni ugođaj kina na otvorenom, još 150 ljudi imat će priliku gledati filmove iz udobnosti ležaljki na obali, koja se preko ljeta pretvara u plažu.

Na velikom ekranu će se prikazivati dva filma, jedan kratki u kojem se radnja vrti oko cjelokupne situacije s pandemijom i francuska komedija “Le Grand Bain”.

Moramo priznati da smo malo ljubomorni što se ovakva ideja nije realizirala i u Lijepoj našoj jer ne postoji ništa romantičnije i zabavnije od gledanja filma pod zvjezdanim nebom s boljom polovicom.