FOTO by TikTok @retrocosygamer / Instagram @yodona

Film

Plus-size protagonistica u novom Disney crtiću – simboličan podsjetnik na vlastito samopoštovanje!

Daria Lovrić 25. listopada 2022.

Junakinja kakvu još nikada niste vidjeli oduševila javnost!

Nakon što je objavljen trailer za filmsku verziju crtića „Mala sirena“, Disney nam je pripremio još jednu novost i totalno nas oduševio. Disney je naime na svom streaming kanalu Disney+ objavio kratkometražni crtić pod nazivom „Reflect“ i odabirom glavne junakinje razveselio javnost.

Javnosti je predstavljena prva plus-size junakinja ikada i vijest je vrlo brzo eksplodirala na TikToku.

Naime, riječ je o kratkometražnom filmu o balerini Bianci koja se bori s vlastitim izgledom i strahovima želeći savladati vlastite sumnje i pronaći unutarnju snagu, gracioznost i moć.

Bravo za ovu divnu Disneyjevu inicijativu!

U posljednje vrijeme je važnije naglašavati kako treba prihvaćati različitosti i jačati mentalno zdravlje. Ovaj crtić je dio Disneyjeve serije eksperimentalnih filmova fokusirajući se na pitanje slike tijela i važnosti vlastitog identiteta uz razvijanje vlastitog samopoštovanja.

Isječak iz filma prikazuje Biancu kako vježba balet uz zrcalo i zrcalnu sliku sebe kako se raspada. Tako simbolizira način na koji ona doživljava svoje tijelo.

@retrocosygamer It’s available on Disney + and shows how she battles body dysmorphia #plussizedisney #disneyprincess #plussizerepresentation ♬ After LIKE – Short Ver. – IVE

Korisnici TikToka komentirali su što im znače „Reflect“ i Bianca te iznijeli i vlastita slična iskustva. Oni koji pate od tjelesne dismorfije rekli su koliko je važno vidjeti sebe i svoja iskustva u ovakvim filmovima kako bi se što lakše i brže oporavili.

Riječ je o prekrasnom crtiću s važnom porukom, a simpatična Bianca osvojit će baš svakoga!