Astro

Plesni horoskop: Kakav je tvoj znak zodijaka na plesnom podiju?

admin 22. prosinca 2023.

Netko je prirodno nadaren, netko samo maše rukama, a oni najrazuzdaniji završe i na stolovima...

Postoji 12 horoskopskih znakova, a svaki znak ima svoje vrline i mane, svoje specifične osobine, želje i stav prema životu i ljudima. Svaki od 12 horoskopskih znakova pripada jednom od četiri elementa – zraku, vatri, vodi i zemlji. Ovi elementi predstavljaju bitnu vrstu energije koja djeluje u svakome od nas. Astrologija nam želi pomoći da te energije usredotočimo na pozitivne aspekte i da bolje razumijemo svoj potencijal i svoje pozitivne osobine te se nosimo s negativnim.

U nastavku vam donosimo analizu horoskopskih znakova s plesne točke gledišta. Otkrivamo neke činjenice o plesnim sposobnostima, navikama i ponašanju na plesnom podiju za svaki pojedini znak.

OVAN

Ovan je impulzivan i uvijek je u potrazi za novim iskustvom. Igrajući ulogu dobrog pionira i životnog avanturista, Ovan prvi stupa na plesni podij, započinje plesnu zabavu i inspirira druge da im se pridruže. Ako ne podržite Ovna u njegovoj želji za plesom, onda će oni lako pronaći drugog partnera voljnog za ples. Muškarci Ovnovi su neprikosnoveni lideri i tu ulogu igraju i na plesnom podiju. Stoga bi se njihove partnerice trebale samo opustiti i uživati u plesu. Ako ste njegov partner, onda imajte na umu da biste se trebali potruditi, inače ćete Ovnu brzo dosaditi.

BIK

Bik je poznavatelj dobre umjetnosti i ima napredne osjetilne osjećaje. To mu omogućuje uživanje u plesu u punoj mjeri, i kao gledatelj i kao izvođač. Kao plesač, Bik uživa u vlastitim plesnim pokretima, kada je sve dobro pripremljeno: odgovarajuća glazba, dobra obuća i odjeća, udoban plesni podij itd. Muškarci Bikovi ponekad mogu pomisliti da su previše ukočeni za ples i ne tako okretni, ali zapravo sve njihove partnerice uživaju plesati s njima.

BLIZANAC

Blizanci su strastvene osobe i mogu plesati bilo kada i bilo gdje, čim krene glazba. Oni sanjaju o vječnoj glazbi. Blizanci koriste ples kao metodu komunikacije, neku vrstu govora tijela. Blizanci lako pronalaze plesne partnere, upoznaju se i komuniciraju s novim ljudima. Blizanci imaju dobre manire koje im pomažu da se brzo opuste na plesnom podiju. Budući da su prilagodljivi, Blizanci su željni odustati od inicijative i plesati na partnerov način slijedeći njegov ili njezin stil. Blizanci su dosta nedosljedni što se može odraziti na način na koji se kreću, pa partner to treba imati na umu i ne iznenaditi se tijekom plesa.

RAK

Rakovi imaju idealne plesne manire i ponašanje: pokazuju zadovoljstvo u plesu, imaju prirodan osmijeh i kontakt očima s partnerom. Plešu kao da svjetla, glazba, partner i cijeli plesni studio pripada isključivo njima. Vrlo je neobično i možete to osjetiti ako probate plesati s Rakom, sigurno ćete dobiti ugodno iskustvo za pamćenje. Budući da je emocionalan, Rak zahtijeva povratnu informaciju. Dakle, ako plešete s Rakom, ne zaboravite biti zahvalni i pohvaliti njihov ples. To će motivirati Raka da nastavi plesati s vama i učiniti ga sve boljim i boljim.

LAV

Velikodušnost i kraljevski temperament Lava prisutan je u ovom horoskopskom znaku tijekom svakog plesa. Podsvjesno, budući da je u centru pažnje, Lav se osjeća dužnim biti najbolji plesač i obično se ispostavi da je to istina. Lav može preferirati brze ili spore plesove, u svakom slučaju plesne figure izvode ritmično, tečno i precizno. Iskusni Lav ponekad se razuzda u svoj raskoši plesa pa nerijetko takvi plesovi završe s plesnog podija na stolu.

DJEVICA

Djevica ima oštar um i uvijek razmisli kada želi plesati, a kada ne. Tek onda kada osjeti da je došla njena pjesma uz koju može odigrati svoje najbolje plesne korake, samouvjereno će stati na podij i pokazati svu raskoš. Djevica se može uznemiriti ako osjeti da neke plesne figure ne izvodi kako treba ili nema dovoljnu razinu iskustva ili prakse da ih izvodi da to izgleda odlično. Muškarci Djevice idealni su plesni partneri, savršeno prate ritam i ne dopuštaju si pogreške – partnerici omogućuju da razotkrije svoje plesne želje i fantazije.

VAGA

Vage su poznati ljubitelji umjetnosti i ljepote, a među njima je i ples. Vage ne vole kontakt očima, više se koncentriraju na pokrete tijela, gracioznost i eleganciju. Vaga je sama sebi dovoljna i čak se možda neće razočarati ako nema partnera. Vage su također dobri solo plesači. Oni mogu tiho uživati u salsi ili bachati, izvodeći je nevjerojatno dobro.

ŠKORPION

Škorpioni su strastveni plesači, to možete vidjeti na svakom plesnom podiju: u njihovim očima i plesnim pokretima. Čak i neki novi ples ili novi ritam izgledat će uzbudljivo i seksi. Škorpion voli red i zahtijeva preciznu plesnu tehniku od partnera. Škorpion može provesti onoliko vremena koliko je potrebno da usavrši plesne vještine i postigne željene rezultate. Škorpion ne voli pasivne ljude pa tako očekuje da njegov plesni parter bude maksimalno angažiran.

STRIJELAC

Strijelci rijetko osjećaju nelagodu na plesnom podiju za razliku od drugih znakova zodijaka. To je razlog zašto Strijelci plešu prirodnije i lakše te se samim time i više zabavljaju. Strijelci brzo uče, mogu pažljivo promatrati druge plesne parove i kopirati zanimljive plesne trikove. Strijelci nisu samo dobri učenici, oni brzo napreduju i mogu postati profesionalni učitelji plesa. Ako imate problema s izvođenjem neke plesne figure, onda je najbolji način da zamolite Strijelca da vam da savjet. Strijelac će vam to objasniti na brz i lako razumljiv način. Strijelac je strpljiva i optimistična osoba, što je idealno za poziciju plesnog instruktora ili koreografa u bilo kojoj plesnoj školi.

JARAC

Ples Jarca savršeno je uglađena klasična plesna predstava, ali samo ako je profesionalac. Jarcu prirodno nedostaje improvizacija, a može je postići tek nakon godina plesnog vježbanja. Jarac plesni amater može izgledati nespretno i ukočeno. To je glavni razlog zašto pokušavaju izbjeći ples, jer se osjećaju nelagodno. Postoji jedan poznati citat kojeg poštuje svaki muški pripadnik ovog znaka zodijaka: “Istinski muškarci NE plešu”.

VODENJAK

Vodenjak je esteta u životu i u plesu. Nije važno što ljudi misle o njemu ili njoj, njemu je jedino važno osobno mišljenje. Vodenjak uživa u plesu, međutim, gore navedeni stav može spriječiti napredovanje plesnih vještina. Vodenjak je na plesnom podiju dosta tvrdoglav i nerijetko će zanemariti sva plesna pravila i prepustiti se improvizaciji. Ako se potrudi Vodenjak može plesati stvarno nevjerojatno.

RIBE

Ribe su posljednji horoskopski znak, a tako je nekako i kada treba otići na plesni podij. To je razlog zašto Ribe mogu biti promjenjive i nedosljedne u plesu. Glazba može oblikovati osjećaje i raspoloženje Riba i ako im glazba ne odgovara nema tog načina da ih dobijete da plešu. Takva duboka interakcija s glazbom omogućuje ribama da budu odlični u nekim plesovima poput tanga, seksi bachata ili klasičnog valcera.