FOTO by Instagram @marijanabatinic

Poznati

Plaža podno Scale dei Turchi smatra se jednom od najljepših lokacija u susjednoj Italiji!

Daria Lovrić 26. lipnja 2023.

Naša omiljena voditeljica Marijana Batinić posjetila je ovu magičnu plažu iznimne ljepote!

Plaža podno Scale dei Turchi smatra se jednim od najljepših mjesta na svijetu. Nalazi se na Siciliji i jedno je od najčarobnijih mjesta u Italiji. Riječ je o očaravajućoj lokaciji koja je nastala kao rezultat nevjerojatnog djelovanja mora, vjetra i drugih meteoroloških pojava.

To je stjenovita litica koja se prostire uz obalu Tirenskog mora, a karakteristična je po svojoj bijeloj boji koja podsjeća na mramor. Scala dei Turchi doslovno prevedeno znači “stepenice Turaka”.

Stjenovite litice Scala dei Turchi formirane su od vapnenca, a tijekom godina su oblikovane vjetrom i erozijom. Njihov bijeli izgled pruža spektakularan kontrast s plavim morem, stvarajući slikovite prizore. Litice su složene u slojeve koji izgledaju kao stepenice, što je vjerojatno i razlog za naziv “stepenice Turaka”.

Lokacija je pristupačna i može se doći pješice s obližnje plaže ili stepenicama izgrađenim u stijeni. Također je moguće doći automobilom i parkirati u blizini.

Mnogi posjetitelji dolaze na Scala dei Turchi kako bi uživali u prekrasnom pogledu, šetali po stjenovitim padinama ili se sunčali na stjenovitim terasama. Također je popularno mjesto za plivanje i ronjenje zbog kristalno čistog mora.

Ovu predivnu plažu posjetila je naša poznata voditeljica Marijana Batinić koja u Italiji uživa u društvu supruga Mateja Pašalića.

„Stigli smo do jedne od najljepših plaža na svijetu. Scala dei Turchi, na jugu Sicilije, dobila je ime po mnogim napadima turskih gusara koji su u prošlosti pljačkali regiju, kao i po svom neobičnom izgledu bijelih stepenica… Mislili smo da će biti krcata turistima, ali srećom nije još špica sezone“ – napisala je predivna voditeljica.

Kako je objasnila u jednoj od objava, njihovo putovanje krenulo je iz provincije Trapani, a prvo mjesto koje su posjetili bio je srednjovjekovni gradić Erice. Do njega se može žičarom, ali oni su se odlučili za put automobilom. Ispod objave simpatična Marijana je objasnila je joj je „mater dala ‘samo’ pet dana za odmor“, što znači da su njihove djevojčice ovog puta ostale kod bake na čuvanju.

Odlučite li se na posjet Italiji, svakako posjetite Scala dei Turchi. Predivne stjenovite litice prizor su koji će vam zauvijek ostati u lijepom sjećanju.