FOTO by Instagram @samisueluvsyourhair / @bluehaircult / @bluehaircult

Ljepota

Plava boja kose – frizerima najdraži ljetni trend

Mia Vodopija 20. svibnja 2021.

Ako ste ikada razmišljale o promjeni vaše prirodne boje kose u plavu, nastavite čitati!

Kosa je od davnina asocijacija na zdravlje, ljepotu i ženstvenost. Različiti stilovi, frizure, dužine i boje nešto su što definitivno spada u izražavanje kreativnosti.

Ponekad nam drastična promjena dobro dođe jer se samo jednom živi i vrijedi probati nešto drugačije. Ako ste ikada razmišljale o promjeni vaše prirodne boje kose u plavu, nastavite čitati!

Iako će neke možda očekivati da će brzo izaći iz salona, žene koje su se odlučile na tu veliku promjenu su rekle da su bile u salonu oko 6 do 7 sati.

Između pranja, izbjeljivanja, sušenja, bojanja, ponovnog sušenja, oblikovanja i mogućeg rezanja, dobivanje kose sirene vremensko je ulaganje bez obzira idete li u salon ili to učinite kod kuće.

U prijevodu, nemojte ništa planirati odmah nakon toga. I možda bi bilo dobro ponijeti grickalice.

Ako već niste plavuša, kosu ćete vjerojatno morati izbijeliti. Izbjeljivač upija vlagu iz kose, što može nanijeti štetu. Pripremite se i na šišanje, što je ponekad potrebno kako bi se spriječilo ekstremno oštećenje vrhova.

Dobra vijest je da možete poduzeti korake kako biste spriječili većinu štete i suhoće.

Frizeri preporučuju dolazak na profesionalne tretmane u salonu nekoliko puta godišnje kako biste održali vlagu kose. Također predlažu da se svaki tjedan koristi hranjiva maska i hidratantni regenerator za kosu.

Trebali biste razgovarati sa svojim frizerom o poduzimanju koraka kako spriječilti pretjerano izbjeljivanje kose – ona/on će vam moći reći što je izvedivo, a što nije, dakle ono što neće oštetiti kosu kako biste ostvarili vašu najdražu boju.

Bilo da se bojate u salonu kod profesionalaca ili ste hrabri da to sami obavite kod kuće, plava boja kose je naš najdraži ljetni trend!