FOTO by Instagram @__marta.l.__
Pizza od lubenice – novo slatko ljetno osvježenje!
Iako ju možete jesti samu ili u voćnoj salati, sigurno ju niste jeli kao pizzu!
Lubenica je jedna od stvari kojoj se ljeti najviše radujemo. Volimo ju jesti u kriškama ili uzmemo dodatno vrijeme da ju narežemo na kockice za brzi i osvježavajući međuobrok kao što je salata od lubenice.
Iako ju možete jesti samu ili u već spomentuoj salati, sigurno ju niste jeli kao pizzu! Ako želite probati nešto novo, pizza od lubenice je stvar za vas!
Lubenice bez sjemenki su najbolje za pizzu s lubenicama. Iako nekima ne smeta jesti sjeme, probajte lubenicu bez sjemenki. Tu će obično još uvijek biti nekoliko zalutalih sjemenki i to je potpuno u redu.
Na pizza lubenicu ne ide umak od rajčice sa šunkom i sirom, već voće!
Ovo je dio gdje možete zbilja biti kreativni – nebo je granica! Koristite bobičasto voće poput malina, borovnica, jagoda, kupina, kivija, višnje, breskvi, nektarini, šljiva.
Jedini tip voća kojeg se želite kloniti jest ono koje posmeđi, poput banana i jabuka.
Savjeti za najbolju pizzu od lubenice
Krišku lubenice narežite na kriške PRIJE stavljanja glazure od krem sira. Koristite razno voće u različitim bojama za najbolji dojam. Upotrijebite neko voće koje je potrebno rezati, poput breskvi, šljiva, kivija i neko voće koje se može cijelo staviti na voćnu pizzu, poput borovnica, malina itd.
Glazura od krem sira
115 g sira (ABC, Philadephia)
65 g grčkog jogurta
svježe cijeđeni sok od naranče
35 g šećera u prahu
Priprema
Tucite krem sir dok ne postane kremast, dodajte grčki jogurt i sok od naranče i istucite dok sve ne postane glatko. Dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne postane potpuno glatko.
Ohladite smjesu i tako ohlađenu nanesite na kriške izrezane ohlađene lubenice. Dodajte komade voća i cijelo voće po kriškama i uživajte!
Nadamo se da ćete probati ovu pizzu od lubenice i da će postati pravi ljetni hit u vašem domu!