FOTO by Instagram/ @erinmcdowell

Dom

Pizza kruh punjen mozzarellom omiljeni je snack za druženja!

Antonija Andabak 08. studenoga 2021.

Ukusno, za prste polizati!

Brzo rješenje koje olakšava svakodnevni život, zlata su vrijedna, osobito ona u kuhanju.

Ovih dana kada možda manje obilazite restorane, a više se družite unutar četiri zida, svakako ne želite satima pripremati hranu za goste već vam je nerijetko cilj poslužiti nešto ukusno u čemu će uživati i veliki i mali, a mi smo pronašli savršen recept blogerice Erin McDowell za to: pizza kruh punjen mozzarellom!

Topli snack s mozzarellom koja se razvlači kako uzimate komad kruha, smatramo idealnim! Uz to možete poslužiti i osvježavajuću salatu od matovilca, cherry rajčica i feta sira ili po želji dodati umak koji će pojačati okus ovog ukusnog kruha!

FOTO: NICO SCHINCO/STYLING: ERIN MCDOWELL

Sastojci

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 1 veliko jaje
  • 340 g sitno narezane svježe mozzarelle
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg origana
  • Svježe mljeveni crni papar
  • ½ šalice (140 g) pesta od sušenih rajčica (kupljen u trgovini ili domaći)
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ⅓ šalice (50 g) sitno naribanog parmezana
  • Svježi bosiljak, za posluživanje

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u pravokutnik veličine 10 x 30 cm. Tijesto prepolovite po dužini. U maloj posudi umutite jaje sa 1 žlicom vode dok se ne sjedini.
  3. Pospite mozzarellu po dužini jednog komada tijesta u ravnomjernom sloju. Po siru ravnomjerno pospite origano i papar. Kistom za pecivo premažite jaje oko rubova drugog komada tijesta. Spojite dva tijesta te čvrsto pritisnite oko rubova kako bi se sir zatvorio i obložio.
  4. Žlicom rasporedite red pesta, debljine oko 2 cm, po cijeloj dužini tijesta.
  5. Lagano pokupite tijesto i uvijte ga po dužini tako da pesto izgleda zavitlano. Prebacite tijesto u lim za pečenje i umotajte ga u čvrstu spiralu.
  6. Tijesto premažite maslinovim uljem, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže 20 minuta.
  7. Pospite parmezan na tijesto i pecite na 200°C dok ne porumeni, 20 do 25 minuta, ovisno o jačini pećnice.
  8. Poslužite odmah, ukrašeno bosiljkom.