
FOTO by Instagram/ @erinmcdowell
Pizza kruh punjen mozzarellom omiljeni je snack za druženja!
Ukusno, za prste polizati!
Brzo rješenje koje olakšava svakodnevni život, zlata su vrijedna, osobito ona u kuhanju.
Ovih dana kada možda manje obilazite restorane, a više se družite unutar četiri zida, svakako ne želite satima pripremati hranu za goste već vam je nerijetko cilj poslužiti nešto ukusno u čemu će uživati i veliki i mali, a mi smo pronašli savršen recept blogerice Erin McDowell za to: pizza kruh punjen mozzarellom!
Topli snack s mozzarellom koja se razvlači kako uzimate komad kruha, smatramo idealnim! Uz to možete poslužiti i osvježavajuću salatu od matovilca, cherry rajčica i feta sira ili po želji dodati umak koji će pojačati okus ovog ukusnog kruha!

Sastojci
- 500 g tijesta za pizzu
- 1 veliko jaje
- 340 g sitno narezane svježe mozzarelle
- 1 žlica nasjeckanog svježeg origana
- Svježe mljeveni crni papar
- ½ šalice (140 g) pesta od sušenih rajčica (kupljen u trgovini ili domaći)
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ⅓ šalice (50 g) sitno naribanog parmezana
- Svježi bosiljak, za posluživanje
Upute:
- Zagrijte pećnicu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
- Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u pravokutnik veličine 10 x 30 cm. Tijesto prepolovite po dužini. U maloj posudi umutite jaje sa 1 žlicom vode dok se ne sjedini.
- Pospite mozzarellu po dužini jednog komada tijesta u ravnomjernom sloju. Po siru ravnomjerno pospite origano i papar. Kistom za pecivo premažite jaje oko rubova drugog komada tijesta. Spojite dva tijesta te čvrsto pritisnite oko rubova kako bi se sir zatvorio i obložio.
- Žlicom rasporedite red pesta, debljine oko 2 cm, po cijeloj dužini tijesta.
- Lagano pokupite tijesto i uvijte ga po dužini tako da pesto izgleda zavitlano. Prebacite tijesto u lim za pečenje i umotajte ga u čvrstu spiralu.
- Tijesto premažite maslinovim uljem, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže 20 minuta.
- Pospite parmezan na tijesto i pecite na 200°C dok ne porumeni, 20 do 25 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Poslužite odmah, ukrašeno bosiljkom.