FOTO by Instagram @fitwafflekitchen

Recepti

Pita od Nutelle i Oreo keksa gotova za pola sata

admin 09. veljače 2024.

Brz i jednostavan recept za prste polizati

Još uvijek traje zima i vrijeme dopušta da se, češće no inače, počastimo kalorijskom bombom. Ako su ključne riječi te kalorijske bombe Nutella i Oreo onda je jasno da je ispred nas još jedan recept za brzu i jednostavnu pripremu jedne zanimljive poslastice.

Eloise Head, food blogerica koju smo zapratili zbog zanimljivih Nutella recepata, ovaj je put otišla korak dalje i ovaj plemeniti namaz uparila s omiljenim Oreo keksima.

Osim sastojaka unutar jednadžbe nalazi se i kratko vrijeme potrebno za pripremu, a rezultat svega je visoka motivacija za navući pregaču i upaliti pećnicu.

Foto: @fitwafflekitchen

Zapravo je riječ o jednoj zanimljivoj pripremi pite ispunjene slojevima kreme i keksa, a u nastavku donosimo recept kako biste i ivi imali priliku testirati svoja nepca.

SASTOJCI

Tijesto: 

  • 200g maslaca
  • 250g smeđeg šećera
  • 2 žumanjka 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije 
  • 320g brašna 
  • 1 žličica sode bikarbone 
  • 150g bijele čokolade
  • 120g mrvljenih Oreo keksi

Nadjev: 

  • 300g Nutella 
  • 11 Orea
  • 300g Mascarponea kremastog sira

PRIPREMA

U posudu dodajte omekšani maslac i smeđi šećer te lagano miješajte dok smjesa ne postane lagana i pahuljasta. Dodajte žumanjke i malo ekstrakta vanilije te opet lagano promiješajte.

Nakon toga dodajte brašno i sodu bikarbonu te sve zajedno pomiješajte dok se ne formira u tijesto, a na kraju dodajte bijelu čokoladu i izmrvljene Oreo kekse.

Foto: @fitwafflekitchen

Dvije trećine tijesta postavite, pritisnite i formirajte uz kalup za tortu sve dok ne popunite sve rubove.

Foto: @fitwafflekitchen

Na tijesto namažite deblji sloj Nutelle, na nju postavite cijele Oreo kekse i sve premažite kremom koju ste dobili miješanjem Mascarponea i izmrvljenih Oreo keksi.

Foto: @fitwafflekitchen

Prekrijte pitu ostatkom tijesta te sve dobro pritisnite te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva oko dvadeset minuta.

U slast!