Recepti

Pinca by Marija Gudelj

Viktoria Šafranić 12. travnja 2017.

Jednostavan recept koji će zavesti svačija nepca

Recept za pincu – Sastojci:

– 10 g svježeg kvasca
– 115 g mlijeka
– 250 g brašna
– 30g šećera
– 1 žličica soli
– 1 jaje
– 115 g omekšanog maslaca
– Korica limuna i naranče
– Za premazivanje
– 1 jaje

Recept za pincu

Priprema

Rastopite kvasac u toplom mlijeku te ga stavite u posudu za miješanje. Potom dodajte brašno, sol i jaje. U mikseru, miješajte tijesto nekoliko minuta kukastim nastavkom. Dodajte maslac izrezan na kockice, koricu limuna i naranče te nastavite miješati dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.

Tijesto ostavite 1 h da se diže na toplom (25 stupnjeva), odnosno dok se ne udvostruči volumen. Nakon toga tijesto premjestite tako da istisnete sav zrak iz njega, ponovo ga oblikujte u kuglu i ostavite 2h u hladnjaku, a možete i preko noći.

Oblikujte tijesto u pincu i ostavite ga dizati 2h. Zagrijte pečnicu na 180 stupnjeva. Prije pečenja tijesto premažite jajem, zarežite ga škarama i obilato pospite krupnim šećerom. Pince pecite 15-ak minuta. Recept za pincu.

Namaz od slanog karamela

– 360 g šećera
– 60 g maslaca
– 200 g vrhnja
– 100 g mliječne čokolade
– 2 g cvjetne soli

Recept za pincu

Priprema

Karamelizirajte šećer. U karamel na laganoj vatri dodajte maslac. Kad se rastopi, pomalo dolijevajte vrhnje i miješajte. Kada su se svi sastojci umiješali, skinite s vatre i dodajte čokoladu, dobro promiješajte te na kraju dodajte sol.