FOTO by PR

Elegant

Sve na jednom mjestu za prvi ovogodišnji piknik na travi

PR 26. travnja 2023.

Otkrijte tajnu dobrog piknika!

Kada se zima povuče i sunce počne zagrijavati naše gradove, nema ništa bolje od toga da organiziramo prvi piknik na travi. Bilo da ti je ideja jednostavno se opustiti u lokalnom parku, gledati film na otvorenom, odmarati uz jezero, rijeku ili bazen s obitelji ili pak jednostavno provesti dan u prirodi s prijateljima, piknik na travi je zapravo sinonim za obećanje lijepog vremena koje donosi proljeće.

Piknik za početnike

Piknik bismo jednostavno mogli definirati kao užitak jedenja na otvorenom, ugodnom i lijepom mjestu. Može biti obiteljski, ali i u dvoje, samo sa svojom srodnom dušom. On također može biti piknik-proslava rođendana ili godišnjice, samo ugodno druženje s prijateljima, ali i poslovna prigoda. 

Neke od prednosti odlaska na piknik su činjenica da piknik zbližava, briše bore, tjera stres i ublažava tjeskobu te otvara apetit i potiče metabolizam. Odlična stvar je i što piknik u pravilu nije limitiran prostorom, nudi priliku za boravkom na svježem zraku i, najbolje od svega, susret s dragim ljudima s kojima se nismo dugo vidjeli te napokon imamo priliku čuti sve zgode i nezgode iz njihovog života.

Uz obaveznu dekicu i još obavezniju košaru, piknik iziskuje nekoliko jednostavnih „namirnica“ kao što su dobar apetit, društvene igre, aktivnosti i dobro raspoloženje koji jamče odličan provod! 

Tajna dobrog piknika?

Tajna dobrog piknika krije se u jednostavnosti, dobrom društvu, mjestu i u planiranju. 

Piknik nije raskošna gala večera – to je jednostavno druženje s ljudima koji su nam bliski i s kojima volimo i želimo provoditi vrijeme. 

Iz tog razloga, bitno je okupiti oko sebe ekipu s kojom ćemo se dobro osjećati i koji će nas napuniti dobrom energijom i pružiti nam odmor od stresa, dnevne kolotečine i briga.

Piknik - lokacija

Kiša na pikniku nikada nije dobrodošla, ali ju trebamo predvidjeti kao mogućnost i shodno tome prilagoditi planove. Baš zato piknik organizirati uz neki natkriveni objekt gdje bi se druženje u slučaju kiše nastavilo. Ujedno je bitno odabrati lokaciju s hladovinom kako bismo se sklonili od sunca, pogotovo u proljeće i ljeti.

Lokacija, lokacija lokacija

Ima zapravo nešto u stereotipičnoj izjavi iz američkih filmova koja kaže kako je lokacija zapravo ključna pretpostavka za odličan provod. Naime, najljepše piknike provodimo na rubovima naših predivnih nacionalnih parkova, uz tihi žubor rijeke, u skrovitim uvalama jadranskih plaza ili pitomim šumama.

Bitno je samo odlučiti se za lokaciju koja će omogućiti svim pozvanima da bez problema dođu, podruže se i odlično zabave.

Bitno je iće i piće

Piknik je festival jedenja na otvorenom i za njega je neophodna dobra i praktična hrana: sendviči, kanapei, ali i sirevi, paštete, masline, tuna ili sardine iz limenke, dimljeni losos i ostalo što je lagano transportirati i što može stajati. Juha, gulaš i slično nažalost nije idealno, ali zato se uvijek možete utješiti nečim slatkim.

Fini suhi keksi, razne pite, ukusne palačinke ili kroasani te sezonsko voće kao što su primjerice jagode, trešnje, kruške, dinje, grožđe ili jabuke, idealni su za zasladiti život. Dakle, sva hrana koja se jednostavno transportira, jednostavno konzumira i nije temperaturno preosjetljiva, može biti smatrana piknik hranom.

Piknik - hrana

Mnogi će posegnuti i za roštiljem i pripremom hrane na otvorenom, no prethodno je mudro provjeriti jesu li roštiljanje i otvoreni plamen na piknik mjestu dozvoljeni i postoje li predviđena mjesta za roštilj.

Puno dobre zabave i ludih aktivnosti 

I na kraju, ali ne najmanje važno, dolazimo do najzabavnijeg dijela – aktivnosti na otvorenom. Piknik je idealna prilika za druženje s prijateljima i obitelji te igranje raznih igara i sportova. Možete igrati odbojku na pijesku, bacati frizbi ili igrati nogomet i badminton. Opcija je uvijek vijača ili uže za preskakanje za gumi-gumi, hulahop i još mnoštvo drugih aktivnosti koje nude bezgraničnu zabavu.

Za nešto malo smirenije, ekipa se može okušati u igrama poput šaha, kartanja ili društvenih igara koje pružaju bezgraničnu priliku za dobru zabavu i puno smijeha.

Oni koji ipak žele nešto malo drugačije, uvijek se mogu organizirati neobične igre poput skakanja u vreći odnosno utrkivanja, nošenja tvrdo kuhanog jaja u žlici koju držite zubima i sl. Osim toga, kao mogućnost uvijek ostaje bicikliranje ili rolanje, vožnja romobilom te još puno drugih aktivnosti. 

Piknik – aktivnosti uz SuperCard poklon karticu

Sve na jednom mjestu!

Stvari za piknik postaju sve privlačniji pokloni za rođendane i slična slavlja, zato ako si bez ideje, nemoj oklijevati već omogući nekome priliku za spektakularno piknik iskustvo. 

Kako je samo biranje savršenog proizvoda za poklon prepuno propitkivanja i straha oko pogrešne odluke, mi ti preporučamo SuperCard poklon karticu!

Naime, sve ove naše šarolike prijedloge za genijalno piknik iskustvo mogu se vrlo lagano realizirati. Nogometne lopte, badminton reketi, prostirke, vijače, bicikli, role, romobili te čak i proteinske pločice i hrane, dakle sve potrebno za savršen izlet, može se pronaći u Decathlon trgovinama uz pomoć SuperCard poklon kartice! Uz ovu karticu svi problemi oko traženja idealnog poklona nestaju, a na kraju će ti svatko biti zahvalan na tome što su si uspjeli kupiti zahvaljujući SuperCard poklon kartici!