FOTO by Screenshot

Poznati

Petar Grašo i Tonči Huljić imaju novi hit! Poslušajte!

Viktoria Šafranić 13. travnja 2021.

10 godina nakon kultne 'Providence' snimili su duet pod nazivom 'Inamorana'

Kada se naša dva najpoznatija glazbena virtuoza udruže, rezultat ne može biti ništa manji od famoznog. Dokaz tome je njihova ‘himna’ PROVIDENCA od koje je prošlo čak 10 godina, a koja se svakodnevno vrti na radijima. Mnogima od nas je i na dnevnoj playlisti, te je čest izbor na vjenčanjima i ostalim svečanim prigodama.

Ovog puta, snimili su duet ‘Inamorana’, a riječ je o singlu koji priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite. Ovu riječ značenja ‘zaljubljena’ slušatelji su već ranije mogli čuti u simpatičnoj pjesmi ‘Mare Luda’.

Screenshot

Uskoro izlazi i novi CD Petra Graše koji će vjerojatno oboriti rekorde prodaje. Upravo to stalno provođenje zajedničkog vremena u studiju, Petra i Tončija je nagnalo da snime novi spot, koji će publiku zasigurno i ovog puta oboriti s nogu.

Na CD-u ‘Inamorana’ nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pjesama. Jednu je publika već upoznala: obradu ‘Dva put san umra’ napravljenu u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i zborom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pjesma:

’25 godina je prošlo od pjesme ‘Suze Biserne’ koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’ na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se zboru pridružuje i posebna gošća – Jelena.’

Ova pjesma samo je nastavak divne suradnje Huljića i Graše koja traje već godinama. Osim što je Tonči autor skoro svih Grašinih hitova (‘Ako te pitaju’, ‘Moje zlato’, ‘Srce za vodiča’…), njih dvojica surađivali su i ranije na Huljićevom projektu Madre Badessa.

Tonči Huljić osmislio je i scenarij spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljica Petra Kapor.

U nastavku poslušajte pjesmu zajedno sa spotom: