Film

PETA OBLJETNICA DRIVEINKINA ZAGREB!

Viktoria Šafranić 20. travnja 2017.

22., 23., 29. i 30. travnja, parkiralište i poligon Kockica (Cvjetno naselje)

 

Po uzoru na američku tradiciju, DriveIn kino donosi dašak prošlosti i zaboravljeni način zabave u naš grad, nešto jedinstveno u regiji, prvo ovakvog kapaciteta. Radi se o inovativnom projektu koji spaja sve generacije i popularnu tradiciju gledanja filmova iz udobnosti automobila.

Filmovi se projiciraju na Airscreen filmskom platnu dijagonale 12 metara na kojem ih posjetitelji mogu gledati iz udobnosti vlastitih automobila, a tom jedinstvenom ugođaju pomaže i projekcija zvuka putem FM frekvencija na radio prijemniku u automobilu. Važno je napomenuti da je ulaz BESPLATAN, a lokacija ostaje ista kao i prethodnih godina – parkiralište i poligon Kockica (Cvjetno naselje).

Također, projekt ima izniman kulturni značaj jer nastoji obogatiti kulturno-zabavnu ponudu grada Zagreba tako da se svim građanima pruži mogućnost druženja, zajedništva i upoznavanja. To je prepoznala i Turistička zajednica grada Zagreba koja im pruža podršku od samog početka.

Ove godine Hrvatska studentska asocijacija ima cilj posjetiteljima pružiti obogaćenu ponudu kako bi proslavili jubilarnih pet godina DriveINkina Zagreb.

Poligon se svakog dana otvara od 18.30 sati, dodatni sadržaji počinju u 19 sati, a projekcije filmova u 21 sat.

PRVI DAN: subota, 22. travnja – Passengers

Film je nastao pod redateljskom palicom Mortena Tylduma, a najavljen je kao jedan od najiščekivanijih i najvećih avanturističkih spektakala godine. Pripisuje mu se napeta radnja s neočekivanim obratima, intriga i zapanjujući specijalni efekti, a kroz cijeli film pratimo divnu ljubavnu priču.

Nakon ugodnog druženja i fotografiranja projekt se službeno otvara u 20.30 sati na najromantičniji mogući način – puštanjem lampiona na poligonu, u skladu sa žanrom prvog filma, ali i našim sloganom – #LjubavJeNaKockici.

DRUGI DAN: nedjelja, 23. travnja – Zootopia

Ovaj Oscarom nagrađeni animirani film puno je više od svestranih likova i šarolikog grada koji slavi razlike, ovo je zapravo najbolji krimić za djecu ikad. Krimi dio priče je izvrsno napisan i takvom scenariju mogli bi pozavidjeti i scenaristi pravih kriminalističkih filmova.

Prije projekcije partner projekta Nextbike Croatia omogućit će mališanima i njihovim roditeljima utrke na Nextbike mini, normalnim i tandem biciklima, na poligonu Kockica s početkom u 19 sati. Za one najbrže i najspretnije pripremljene su vrijedne nagrade!

TREĆI DAN: subota, 29. travnja – ZG80

ZG80 debitantski je film redatelja Igora Šeregija, svojevrstan prednastavak filma Metastaze, sniman prema scenariju Ive Balenovića i Roberta Cukine koji je u scenarij uveo elemente stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys.

Prije projekcije s početkom u 19 sati gosti KOZa: Kviz općeg znanja održat će svoj standardni kviz općeg znanja, ali ovaj put izvan njihovog uobičajenog prostora već na poligonu Kockica. Njihovi kvizovi mogli bi se nazvati pub kvizovima, ali zbog televizičnije prirode i sustava natjecanja po kategorijama, kao i zbog profesionalnog voditelja, stand-up majstora Gorana Vugrineca Goca, dovoljno se razlikuju od ostatka zagrebačke kvizaške ponude da i dalje nastavljaju privlačiti velik broj ljudi na redovitoj bazi. Kotizacija za kviz iznosi 60 kuna, a formiraju se grupe od dva do četiri člana.

ČETVRTI DAN: nedjelja, 30. travnja – Cafe Society

Film redatelja Woddyja Allena priča je o mladiću Bobbyju koji dolazi u Hollywood pronaći mjesto pod suncem. Međutim, kako to inače biva u Allenovim filmovima, žene igraju glavne uloge i pomute mu sve planove.

Dovoze se dva oldtimera, dress code toga dana vraća nas u tridesete godina prošlog stoljeća, a dijele se i kokice na rolama! Također, priprema se plesni spektakl i ugošćuje udruga zaljubljenika u swing plesove i glazbu – BACK TO SWING Zagreb, koji će svim posjetiteljima omogućiti kratki tečaj swinga s početkom u 19 sati.

Budite dio ovog prekrasnog projekta petu godinu zaredom, svojim dolaskom okrunite višemjesečni trud cijelog organizacijskog tima i stavite točku na ovogodišnje i.

 

Za više informacija posjetite njihovu Facebook stranicu.