Njega kose

PERLET – brend koji je očarao hrvatske manekenke!

Viktoria Mikulić 09. lipnja 2017.

Ukrasi za kosu koji kod svake žene izazivaju WOW efekt!

Perlet Ukrasi – Dvije sestre, Valentina Lekaj(32) i Greta Miloš(29), osnivačice brenda PERLET i mlade kreativke, još od malih nogu zajedničkim snagama vješto izrađuju razne stvari, stoga bismo mogli zaključiti da je PERLET samo prirodan nastavak njihove kreativnosti koja se razvijala još od djetinjstva. Iako su ove dvije Zagrepčanke krenule u drugom smjeru i diplomirale na Ekonomskom fakultetu, unatoč tome odlučile su slijediti svoje snove te uspješno uplovile u svijet mode i ljepote.

Proteklih godina mnoge njihove prijateljice uplovile su u bračne vode, i svaka od njih maštala je o posebnom detalju za kosu , no nažalost to je rezultiralo bezuspješnom potragom. Upravo one bile su najveća inspiracija Greti i Valentini, koje su ubrzo shvatile da je na domaćem tržištu iznimno mala ponuda, a velika izuzetno potražnja ukrasa za kosu. Njih dvije odlučile su to promijeniti i damama u Hrvatskoj po prvi puta ponuditi uistinu čarobne ukrase dostojne njihove ljepote. Početkom 2017. otvaraju svoj showroom u Zagrebu koji već na prvi pogled odiše očaravajućim ambijentom.

Njihova misija je da se svaka žena kada to poželi osjeća kao kraljica. Svaki PERLET ukras je kruna žene, izrađena po njenoj mjeri, ističe njenu ženstvenost i ljepotu. Prilikom stvaranja svakog ukrasa, vizija PERLETA je profinjena, drugačija i zadovoljna mladenka. Valentina i Greta žele da se žene osjećaju posebno s njihovim ukrasima u kosi, odnosno da imaju osjećaj kao da su okićene najljepšim cvijećem koje svima žele pokazati.

PERLET ukrasi za kosu, ručno su rađeni i posebno osmišljeni romantični ukrasi za svaku ženu. S naglaskom na detaljima, precizno su planirani i skicirani te s papira prenešeni na kosu u obliku unikatnih komada. Nježni topli tonovi i boje pristaju na svaku strukturu i boju kose. PERLET ukrasi su rađeni od vrlo kvalitetnih materijala te ostaju klijenticama kao trajna uspomena.

Proces izrade započinje pripremanjem komponenti koje će se koristiti u izradi, većinom su to metalni ručno oslikani cvjetići i listići te ručno pletene grančice koje su ujedno i njihov zaštitni znak. Nakon toga sve se komponente spajaju i povezuju u jedan nježan i elegantan model PERLET ukrasa. Od komponenti preferiraju riječne bisere, staklene perle i swarovski kristale te metalne cvjetiće i listiće koji oblikom i pojavom podsjećaju na živo cvijeće. Sretna dobitnica prekrasnog ukrasa za kosu je Matea Pavić. Čestitamo i molimo da nam se javi s podacima na viktoria@elegant.hr!

Svaki model je njihova kreacija koja je rezultat dugotrajnog procesa skiciranja i odabira kombinacije komponenti i boja. Sama izrada jednog ukrasa traje 2-3 dana. Osim redovite ponude ukrasa iz njihove aktualne kolekcije, sestre rade i ukrase po narudžbi, ako su ukrasi koje klijentice žele usko povezani s njihovim stilom izrade i modelima ukrasa. Klijentice mogu komponente s većeg broja ukrasa kombinirati i tako stvoriti ukras iz svojih snova.

Suradnja s dizajnerskim dvojcem eNVy room-a dogodila se na samom početku poslovanja. Nedugo nakon što su izašle u javnost s prvom PERLET kolekcijom, zaprimile su ponudu od dečkiju iz eNVy room-a da PERLET ubace u njihovu reviju na BIPA FASHION.HR-u. Bile su oduševljene prijedlogom i pristale istog trena. Ovaj poziv uvaženog modnog dvojca bio je dodatan znak da su na putu koji vodi prema uspjehu, posebice jer obje iznimno cijene njihov rad i dizajn. Velika je stvar kada te na samome početku poslovanja zapaze jedni od najpoznatijih dizajnera vjenčanica u Hrvatskoj. Perlet Ukrasi.

S obzirom na to da im većina mladenki donosi slike svojih vjenčanica i frizura, sestre zaista imaju kvalitetan uvid u stanje trenutnih trendova kod mladenki. Što se tiče vjenčanica, primijetile su da je čisto bijela boja trenutno traženija od ivory boje koja je dugi niz godina vladala na modnoj sceni vjenčanica. Uz bijelu boju vjenčanice mladenke najviše kombiniraju prljavo rozu podstavu ili podstavu boje breskve što vjenčanici daje jednu romantičnu notu.

Čak 90% njihovih klijentica bira vjenčanice kod domaćih dizajnera na što su jako ponosne. Itekako cijene hrvatski dizajn budući da i same znaju koliko je zahtjevno napraviti jedan komad i potruditi se da bude u potpunosti unikatan. Najveći broj njihovih klijentica nosi haljine hrvatskih dizajnera: eNVy room-a, Ivice Skoke i Ivana Alduka. To su dizajneri čiji se modeli vjenčanica nevjerojatno dobro stapaju i kombiniraju s njihovim ukrasima.

Što se tiče make up-a, dobile su informaciju iz prve ruku od svoje vizažistice Mande Pocrnić, koja je primijetila da mladenke inzistiraju na nježnom make up-u, nježnim tonovima bez drastičnih promjena na licu.

Što se tiče frizura, najveći broj mladenki i dalje se najviše odlučuje za punđe dok su mladenke s raspuštenom kosom u manjini. S obzirom na to da do prije godinu dana ponude ručno pletenih ukrasa za kosu nije bilo, s ponosom se može reći da su PERLET ukrasi u trendu, i to najviše romantični češljići s metalnim cvjetićima i listićima u bijelim i bež tonovima te ručno pletenim grančicama. PERLET ukrasi su nježni i romantični stoga najbolje pristaju uz jednako nježne i romantične haljine. Perlet Ukrasi.

Mlade dizajnerice bi svoje ukrase voljele vidjeti na estradnoj kraljici Severini. Bez obzira na to što se pjevačica udala, smatraju da bi ona bilo koji ukras iz njihove kolekcije savršeno uklopila u svoje svakodnevne outfite. Mi zapravo ni ne sumnjamo da će Severina vrlo brzo primijetiti ovaj jedinstveni modni brend.

Donosimo Vam jedan važan savjet Valentine i Grete, kako biste uspješno i sigurno češljić učvrstile na kosu. Na dijelu glave gdje želite staviti ukras uzmite pramen kose i podignite ga. Ispod pramena koji ste podigli uzmite još jedan pramen kose, njega učvrstite dvjema ukosnicama čvrsto za glavu koje ćete staviti u križ jednu preko druge. Spustite prvi pramen koji ste podigli te nataknite češljić iza ukosnica. Pritom imajte na umu da ukosnice moraju biti čvrsto stavljene, ukras na ovaj način stoji potpuno fiksno i čvrsto. Perlet Ukrasi

Mi im želimo puno sreće u daljnjem radu i još mnogo uspješnih kolekcija.

.

#royal IGRA DARIVANJA

U suradnji s modnim brendom PERLET, nagrađujemo vas s jedinstvenim ukrasom za kosu. Detalje igre možete pronaći na našoj Facebook stranici.