FOTO by Instagram @m.sfeci / Pexels
Pečene breskve sa sladoledom od vanilije i pistacijama – desert koji obara s nogu!
Osvježavajuće, bogato i ukusno
Kada bi trebali sastaviti popis na kojemu se nalazi naše omiljeno ljetno voće, sigurni smo da bi se na popisu, uz lubenicu, trešnje, ananas i marelice, našle i neodoljivo mirisne breskve i njihove rođakinje nektarine.
Ovo je voće aromatično, sočno i kao stvoreno za ljetni snack ili kakav ukusan osvježavajući desert za kojim uvijek žudimo.
Ako vam je dosadilo jesti ‘sirove’ breskve, onda imamo pravo iznenađenje za vas! Naime, na Instagram profilu naše influencerice m.sfeci naišli smo na recept s pečenim breskvama radi kojeg su nam odmah proradile zazubice.
Glavna zvijezda ovog deserta je breskva, no rastopljeni sladoled od vanilije i pistacija čine da ovo voće postane djelo vrhunskog restorana!
Sastojci:
- 6 breskvi
- 14 žličica maslaca
- Malo cimeta i smeđeg šećera
- 6 kuglica sladoleda od vanilije
- Drobljene pistacije za dekoraciju
Priprema:
- Breskve prerežite po pola i izvadite košticu
- Premažite unutrašnjost s malo otopljenog maslaca (bit će dosta 2 žličice za sve)
- Okrenute breskve stavite u posudu za pečenje na koju ste prethodno stavili papir za pečenje
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite breskve 10ak minuta
- Za to vrijeme napravite smjesu od 12 žličica maslaca, cimeta i smeđeg šećera
- Kada izvadite breskve, okrenite ih i na svaku polovicu stavite žličicu mješavine maslaca, cimeta i smeđeg šećera
- Vratite u pećnicu na 15ak min
- Po završetku pečenja, na svaku polovicu stavite kuglicu sladoleda od vanilije
- Za kraj posipate drobljene pistacije
Vjerujemo da će vas ovaj desert oduševiti svojom rapsodijom okusa!
Dobar tek!