Ljepota

Pastelno zelena ili pistacio zelena – nova boja kose za hrabre

Mia Vodopija 18. lipnja 2021.

Kao i kod svih pastelnih boja kose, i za mint zelenu kosu treba neko vrijeme da se postigne, ovisno o početnoj nijansi

Pastelne boje za kosu jednostavno su zapanjujuće, stoga je logično da u posljednje, ljetno vrijeme, svi razmišljaju o nekoj zabavnoj promjeni.

Bez obzira razmišljate li o pastelnoj nijansi, poput nježno ružičaste ili boje lavande, koristite li više pastelnih boja kose za stvaranje kose jednoroga, sigurno je da su ove svijetle nijanse lijepe same po sebi i kad su uparene. Jedna od naših omiljenih pastelnih nijansi upravo je pistacio zelena!

Kao i kod svih pastelnih boja kose, i za pistacio zelenu kosu treba neko vrijeme da se postigne, ovisno o početnoj nijansi.

Bojenje kose u pistacio zelenu nijansu zahtijeva izbjeljivanje – a što je tamnija boja s kojom započinjete, možda će vam trebati više sesija kako biste postigli željenu boju pistacije u zelenoj boji.

Imajte na umu da, ako se odlučite za tu posebnu nijansu zelene boje kose, vjerojatno ćete morati redovito bojati korijen kose.

Ako ste u potrazi za bojom kose koja nije baš toliko teška za održavanje, razmislite o bojanju samo vrhova kose za lijepi efekt mint zelenog ombréa ili dip boje.

Imate mogućnost bojanja kose kod kuće ili odlaska u salon kako bi profesionalni kolorist to učinio umjesto vas. Još jedan put koji možete odabrati je korištenje privremenog spreja za kosu. To je jednodnevni sprej u pastelnoj metvici, koji se ispire šamponom.

Tako možete isprobati zelenu kosu prije nego što se posvetite trajnijem rješenju.

Ako osjećate da je vrijeme za promjenu, isprobajte ovo ljeto pastelno zelenu nijansu kose!