FOTO by Instagram @cosmoprof.courtenay / @maudedoeshair / @pulpriotcanada

Ljepota

Pastelna lavanda – odvažna nijansa za žene koje se ne boje biti primijećene

Daria Lovrić 13. ožujka 2023.

Živopisne boje za kosu na najbolji mogući način najavljuju proljeće!

Ova će godina biti godina velikih i odvažnih trendova uključujući i one vezane za promjenu boje kose i frizure. Sudeći prema predviđanjima poznatih hair stilista na velika vrata vraćaju se chic pixice, bob i šiške, ali i živopisne nijanse.

Ako ste pod stresom, vapite li za promjenom ili jednostavno ususret proljetnom periodu želite promijeniti boju kose, posebna nijansa ljubičaste je pravi izbor za vas.

Lavanda – najefektnija boja kose koju moramo isfurati

Pretražujući društvene mreže u potrazi za trendovima koji vladaju u svijetu make-upa i frizura za oko nam je zapela boja kose koja je osvojila svijet – lavanda.

Ljubičasta boja kose je rezervirana za odvažne i samopouzdane žene koje se ne boje stilski izraziti. Iako lavanda nije novitet, ove će sezone vladati živopisni pastelni tonovi iz ljubičaste palete boja.

Bojanje kose u ljubičastu boju veliki je korak i vjerujemo da većina nas nije spremna na taj potez, međutim, želite li se ipak odvažiti na ovako veliku promjenu učinite to korak po korak.

Ovisno o tome jeste li plavuša, brineta ili crna birajte nijansu I krenite s dodavanjem nekoliko pramenova, svaki mjesec postepeno dodajite više njih i lagano uvodite svjetlije, odnosno pastelne tonove.

Ipak, ako vaša koža ima topliji zlatni ili žuti podton, ova će ga nijansa još više naglasiti što vam možda neće laskati. U tom slučaju preporučujemo Vam odabir nešto tamnijih tonova ljubičaste.

Prirodnim brinetama tamnije puti bolje će stajati jače nijanse ili ombre lavanda, dok će plavušama bolje odgovarati nježni i pastelni tonovi.

U svakom slučaju, pastelni lavanda tonovi ovog će proljeća biti veliki hit, stoga ako vam je potrebna promjena imidža, vrijeme je da se naručite u omiljeni frizerski salon i odlučite se na ovaj odvažan i hrabar korak!