FOTO by Battersea.org.uk

Dom

Pasja vrućina – rashladite svog četveronožnog ljubimca sladoledom!

Mia Vodopija 25. lipnja 2021.

Ljubav ipak ide kroz želudac!

Ljetne vrućine su pokucale na vrata i svima je potrebno rashlađivanje, ljudima i životinjama. Ne želimo da se naši ljubimci, koji nam donose toliko sreće i ljubavi u život, “živi kuhaju”.

Iako im ne možemo dati sladoled koji mi jedemo, možemo im napraviti nešto drugo – ljubav ipak ide kroz želudac. Ledene lizalice savršena su ljetna poslastica za vašeg četveronožnog najboljeg prijatelja. Ne samo da će ih vaš pas apsolutno voljeti, već su i sjajan način da mu pomognete da se ohladi po vrućem danu.

Moramo upozoriti da bi te lizalice trebale biti povremena poslastica za vašeg psa i trebale bi im se davati uz dobro uravnoteženu prehranu koja odgovara njihovoj dobi i načinu života.

Sastojci

1 jabuka
1 mrkva
300 ml vode
Mesnati štapić za jelo (jestiva poslastica za pse u obliku štapića)
Papirnate čaše

Priprema

Narežite jabuku, pazeći da uklonite jezgru i sjemenke, te nasjeckajte na male komadiće. Zatim naribajte mrkvu. Jabuku, mrkvu i vodu stavite u blender i blendajte dok ne postane glatko.

Ovaj će recept napraviti oko 5 lizalica. Smjesu ulijte u male papirnate čašice i stavite u zamrzivač dok se djelomično ne smrznu. To će trajati od jedan do dva sata.

Jednom kad su djelomično zamrznuti, izvadite ih i dodajte mesnatu poslasticu u obliku štapića kako biste stvorili štapić ledene lizalice. Vratite u zamrzivač.

Uklonite papirnatu čašu prije nego što je date svom psu. Psu preporučujemo uživanje u lizalici vani (u zasjenjenom području ako je vrlo vruć dan), u zdjeli ili na podu koji možete lako očistiti.

Mislimo da se i naši ljubimci zaslužuju počastiti kao i mi!