FOTO by boredpanda.com

Zabava

Pas spasio život bebi nakon što je stalno upozoravao da nešto nije u redu

Mia Vodopija 23. prosinca 2021.

Nemaju svi anđeli krila…

Kada smo bolesni, često pripisujemo svoje simptome stresu ili alergijama. Međutim, kada stvari postanu hitne, postoji jedan znak koji ne možemo zanemariti — naši slatki kućni ljubimci koji nas počnu upozoravati da nešto zbilja nije u redu.

Čini se da imaju šesto čulo kada je u pitanju naša dobrobit i ponekad ta intuicija može spasiti živote. Spisateljica iz Bostona Kelly Andrew podijelila je priču o tome kako je njezin pas heroj Henry, 8-godišnji bostonski terijer, spasio život njezine kćeri. Oba roditelja su znala da je njihova beba prehlađena, ali je ljubimac mogao osjetiti da se stvari pogoršavaju.

boredpanda.com

“Stalno je upadao u dječju sobu i budio bebu”, kaže Kelly i priznaje da se zbog toga osjećala pomalo ljuto. Pas je to radio sve dok njena 9-mjesečna kćerka nije prestala disati.

U intervjuu za Good Morning America, Kelly je spomenula da bi se svaki put, kad bi otjerala Henryja, on odmah vratio u sobu. Srećom, takvo ponašanje nije bilo uobičajeno za njihovog ljubimca, pa im je privuklo pažnju baš na vrijeme da odvezu bebu u bolnicu: “Nisu joj pravilno radili dišni putevi. Počela je plaviti i kočiti se.”

boredpanda.com

U bolnici su liječnici uspjeli pročistiti dišne ​​puteve djevojčice i pobrinuti se da je dovoljno dobro da se vrati kući. Par nije štedio lijepe riječi o svom krznenom prijatelju i napomenuli su kako će ovaj Božić Henry dobiti dodatni poklon.

“Definitivno ćemo ga još malo razmaziti”, rekao je njezin suprug Jeff. “Sinoć mu je bilo dopušteno spavati u krevetu sa mnom, a dobit će i odrezak. Jako smo ponosni na našeg bostonskog terijera koji je djelovao prema vlastitoj intuiciji.”

boredpanda.com

Objava je brzo postala viralna, dobivši tisuće lajkova i retweeta od korisnika koji su podijelili vlastite priče. Očigledno, postoji mnogo kućnih ljubimaca koji su činili herojska djela kako bi pomogli svojim ljudima.

Bilo da se radi o spašavanju djeteta, pomaganju ljudima da se nose s depresijom ili detektiranju epileptičnih napadaja, ljudi su preplavili internet pričama o svojim malim krznenim prijateljima.