FOTO by Douglas / Zara

Ljepota

Parfemi koji bude blagdansku čaroliju

admin 15. studenoga 2023.

Autor: Sara Ritoša

Dolaskom blagdanske sezone, mirisi kolača, kuhanog vina i svježe jelke uljepšat će svaki kutak našeg doma te ga ispuniti čarolijom i toplinom blagdana. No, miris blagdana ne mora biti rezerviran samo u adventsko vrijeme, note kao što su miris borove šume, vanilije, citrusa i sandalovine mogu nas pratiti i kroz ostatak godine u parfemima koji će nas podsjećati na obiteljska druženja, vrući voćni čaj i svježinu zime.

Ukoliko želite da vaš novi parfem u vama budi emocije blagdana, svakako gledajte da ima neku od ovih mirisna nota, a mi vam u nastavku donosimo nekoliko predivnih mirisa koji su nas podsjetili na dom u vrijeme Božića.

Supreme Vanilla, Zara

“Supreme Vanilla” dio je nove Zarine kolekcije parfema koji imaju vaniliju kao glavnu notu. “Supreme Vanilla” iz Zare čini se kao prava gurmanska eksplozija s bogatim notama šećera i vanilije. Ove slatke note pružaju mirisu neodoljivu slatkoću koja podsjeća na ukusne desertne poslastice. Dodavanje drvene note cedra pridonosi kompleksnosti mirisu. Cedrova drvena nota može pridonijeti dubini i karakteru, pružajući kontrast slatkim notama vanilije.

By the Fireplace, Maison Marginal

Miris “By the fireplace” odmah pri otvaranju, daje notu drvena toplina. Miris donosi bogate note drva koje stvaraju osjećaj sigurnosti i udobnosti, poput sjedenja uz kamin. Gurmanski aspekt ovog mirisa dolazi u obliku slatkog karaktera. Arome poput kestena i vanilije stvaraju notu slatkoće koja nije prenaglašena, već dodaje toplinu i sofisticiranost.

Santal Complet, Fragrance Du Bois

Fragrance Du Bois “Santal Complet” je miris koji se ističe bogatstvom i dubinom sandalovine, nudeći kompleksnu i profinjenu kompoziciju. Santal Complet se otvara s dubokim, intenzivnim notama sandalovine. Ova karakteristična drvena nota odmah prepoznatljivo oplemenjuje cijeli miris, pružajući mu toplinu i sofisticiranost. Osim sandalovine, ovaj miris sadrži i druge drvene note koje dodaju dimenziju i kompleksnost. Miris ima suptilan drveni karakter koji doprinosi cjelokupnom dojmu. U pozadini ovog mirisa mogu se primijetiti orijentalni naglasci koji dodaju dodatnu toplinu i privlačnost. Ove egzotične note često pridonose kompleksnosti i senzualnosti mirisu.

Vjerujemo kako ćete pronaći savršene note za nadolazeće blagdane i vrijeme nakon blagdanske euforije, gdje će vas parfem vraćati do iduće godine i blagdanskih proslava.