FOTO by ASBIS Hrvatska

Dom

Pametni otvarači za vino spasit će vas od zamornog procesa otvaranja boca

admin 13. prosinca 2022.

Ovi elegantni otvarači za vino odličan su poklon za sve ljubitelje vina

S godina gubimo inspiraciju kome što kupiti za blagdane, ali neke drage ljude jednostavno ne možemo izostaviti s liste poklona. Svakako bismo takve posebne ljude trebali njegovati s posebnom pažnjom.

Neki od njih vole dobru hranu i kvalitetno piće. Kada govorimo o pićima, jedno od najprodavanijih pića su vina. A ona kvalitetnija, odnosno vrhunska vina gotovo uvijek imaju pluteni čep. S takvim se čepovima treba malo pomučiti oko otvaranja, može ispasti i malo nespretno ako čistu košulju poprska koja kapljica crnog vina, a da ne govorimo o pucanju samog čepa. To nikako ne želimo, zapravo želimo nešto jednostavno i praktično.

Savršen poklon za ljubitelje vina

Zato smo se malo bacili na istraživanje električnih otvarača i pronašli smo jedne jako lijepe, elegantne i kvalitetne otvarače dobro poznatog brenda Prestigio. Dizajnerskog su vizuala, dugotrajne baterije, mogu otvoriti i do osamdeset boca bez punjenja, a ovisno o kojem se modelu radi, u paketu se mogu pronaći i aeratori, vakuumski čep, rezač folije i slično.

Uređaji su vrlo jednostavni za korištenje: prislone se na vrh boce, pritisne se jedna tipka i čep u nekoliko sekundi lagano iziđe van. Cijeli postupak izgledat će otmjeno i na razini prave restoranske usluge.

Svakako ćete impresionirati svoje prijatelje, poslovne partnere ili važne goste, kojima je vino jako važna stavka prilikom druženja. A oni također mogu zadiviti i svoje goste elegancijom i profesionalnošću.

Pa krenimo na stvar. Izdvojit ćemo nekoliko modela koji su nama zapeli za oko, onako na prvu, ali i na drugu.

Trenutno najprodavaniji pametni otvarač za vino

Nemi otvarač koji je trenutno najprodavaniji model i koji je postao dio vinskoga kutka u kuhinjama mnogih amatera. Ovaj otvarač dolazi u setu koji uključuje odlične dodatke poput aeratora, noža za rezanje folije te čepa koji ispuhuje zrak, čvrsto zatvara bocu i čuva kvalitetu vina. Vrlo je lagan i minimalističkog je dizajna, zbog čega se može uklopiti u bilo koju vrstu ambijenta.

Nemi je napravljen tako da otvara čak 70 boca bez punjenja. Istu količinu boca otvorit će i Maggiore otvarači koji dolaze u crnoj boji sa zlatnim ili srebrenim vizualnim dodatkom i pakirani su u profinjene kutije, zbog čega su atraktivni darovi.

Garda paket za sve ljubitelje vina

Konkretno, ti modeli otvarača imaju posebne bežične stanice za punjenje koje služe i za postavljanje odnosno držanje uređaja. U ovom je paketu i nož za rezanje folije.

Garda paket za sve ljubitelje vina

Garda je jedan od kompaktnijih paketa: u njemu su pumpa iza ispuhivanje zraka, čime se sprječava oksidacija vina, somelijerski set u kojem su nož za rezanje folije, aerator i vakuumski čep. Zbog svih nabrojenih dodataka preporučuje se profesionalcima, ali i pravim vinskim ljubiteljima koji vole otvoriti više boca u kratkom vremenu jer im je važno da imaju vino koje odgovara hrani i jelovniku koji imaju, a bitno im je da se vino ne pokvari do iduće konzumacije.

I za kraj, spomenut ćemo još jedan set, Valenze, specifičan po tamnocrvenoj boji, što će obožavateljima boja i detalja biti dodatna pogodnost. S jednim punjenjem može otvoriti do osamdeset boca; u paketu također dolaze nož za rezanje folije, areator i vakuumski čep.

Valenze set za otvaranje vina

Nakon svih predstavljenih modela teško je odlučiti se za jedan, no ako volite crno vino i uz to imate crvene i crne detalje u kuhinji, model Valenze bit će pun pogodak.

Nemi, Maggiore, Garda, Valenze samo su neki od dostupnih otvarača koje možete nabaviti preko nekoliko online trgovina: Bazzar, iOffice, M Computers ili u fizičkim poslovnicama trgovine Centar Tehnike.

Ako kupujete kao pravna osoba, ponudu možete zatražiti od ovlaštenog distributera ASBISc-CR-a.

ASBIS Hrvatska već godinama distribuira Prestigio i svjedoči njegovoj ekspanziji i povećanoj potražnji. Prestigio je međunarodni brend koji više od dvadeset godina ima široku ponudu potrošačke elektronike za dom, obrazovanje i posao. Tvrtka prodaje proizvode u trideset zemalja diljem svijeta i tijekom svoje povijesti prodala je više od 25 milijuna uređaja. Proizvodi brenda uključuju pametne uređaje i dodatke, inovativna rješenja za poslovanje i obrazovanje. Poznat je po inovacijama, a ovog je puta uloženo mnogo truda kako bi se vinskim znalcima i profesionalcima olakšao rad i kako bi cijeli postupak otvaranja vinskih boca izgledao elegantnije. No i mnogi su amateri pohrlili za istim uređajima jer su im upotpunili vinski kutak, olakšali otvaranje i sačuvali kvalitetu prije otvorenog vina..