Dom

Palačinkama u obliku božićne jelke oduševite svoje ukućane!

Antonija Andabak 23. studenoga 2020.

X-mas palačinke idealan su desert za božićno jutro!

Predblagdansko vrijeme motivira nas da radimo stvari koje prije nismo, a to se osobito odnosi na eksperimentiranje u kuhinji! Pravljenje torti i kolača po prvi put izazov je kojeg mnoge zaljubljenice u kulinarske majstorije vole prihvatiti!

Ovoga puta upravo njih i one koje se tako osjećaju izazivamo da naprave ultimativni hit kada je riječ o jednostavnim desertima kojima ćete oduševiti svoje ukućane, osobito one najmanje! Predstavljamo palačinke koje svojom bojom, oblikom i dodacima imitiraju božićno drvce, ono jestivo dakako!

Postupak izrade doista je jednostavan, budući da ćete smjesu raditi kao za američke palačinke pazeći pritom na njihovu veličinu, pa tako možete ispeći po dvije palačinke iste veličine, smanjujući ih kako pečenje privodite kraju kako bi na kraju vizualno izgledalo kao drvce – uže pri vrhu i šire pri dnu!

Bonus ide onima koji svoj stol urede veoma festive pa dodaju vrč za mlijeko u božićnim bojama ili tanjuriće za puni doživljaj!

Mnoge su food blogerice otkrile da su za zelenu boju u smjesi koristile špinat koji se ne osjeti ali daje lijepu vibrantnu boju, dok su druge koristile matcha prah, a za tamniju zimzelenu boju upotrijebljena je zelena spirulina. Kako bi pancake-tree poprimio onaj pravi, bogati izgled, ukrasite ga šlagom, malinama, borovnicama te pospite šećerom u prahu, a klinci će biti oduševljeni bombonima kao ukrasima pa vam tu idealno mogu poslužiti M&M’s bomboni s čokoladom.

Na društvenoj mreži Instagram pregršt je ideja kako napraviti palačinke koje će nestati u tren oka, a za one koji nemaju pri ruci neku od navedenih namirnica za tijesto zelene boje, tu je par ideja kako napraviti klasične američke palačinke u obliku drvca te kako ih ukrasiti jagodama, bananom i šlagom za dodatni blagdanski touch!