FOTO by Instagram @diegriechen /@aroundtheworldpix

Putovanja

Pakirajte kofere! Grčka smanjuje troškove letova za sve turiste

Krešimir Šustić 12. lipnja 2020.

Destinacija koju stavljamo na travel listu ovoga ljeta!

Nakon svega što smo prošli od početka 2020. godine, svima su nam potrebne pozitivne vijesti poput ove, stoga je sada pravo vrijeme da spakiramo svoje kofere i uputimo se na željene destinacije za kojima smo žudjeli dok smo provodili dane u izolaciji.

Kako bi se održao turizam i spriječila nova ekonomska kriza, većina se zemalja odlučila pozabaviti mjerama koje bi privukle turiste da odaberu baš njihove destinacije za godišnji odmor ove godine.

Grčka je jedna od mnogih koje se otvaraju turistima jer se rizik od korona virusa smanjuje, stoga je ova idilična europska država otkrila da će dati putnicima mali bonus ako se odluče uputiti prema njezinim obalama.

Smanjit će PDV na sve vrste prijevoza s 24 na 13 posto, a to znači da će letovi u zemlju, autobusi i vlakovi biti puno jeftiniji, što godi avanturistima i predivnom biseru Mediterana.

Omiljeno ljetovalište mnogih s ovom idejom misli privući ljubitelje mora i božanstvenih plaža na svoje top destinacije, te im ponuditi odmor iz snova popraćen bogatim atrakcijama, zalascima sunca i prepoznatljivom gastronomskom ponudom.

Glavni grad Atena, otok Zakynthos i poznati plavo bijeli raj na zemlji, Santorini, samo su neki od razloga zbog kojih bi trebali krenuti s pakiranjem kofera istog trena.

Ipak nam se čini da ovo ljeto neće biti izgubljeno, već proživljeno na atraktivnim destinacijama kao ni jedno do sada.