FOTO by VisitLEX

Putovanja

Ovoj hotelskoj sobi nadahnutoj serijom ‘Queen’s Gambit’ malo koji fan može odoljeti

admin 08. siječnja 2021.

'Harmon Room' dolazi kao spoj modernog i vintage dekora, a posebno se ističe ogromnom šahovskom pločom na stropu!

Ljubitelji šaha i obožavatelji Netflixove hit serije “The Queen’s Gambit” obradovat će se saznanjem da će uskoro moći iznajmiti hotelsku sobu dizajniranu upravo po njihovoj želji.

Photo: VisitLEX

“Radnja serije prati Bet Harmon koju upoznajemo kao prilično tihu devetogodišnju djevojčicu iz sirotišta. Promjena u njenom životu nastaje kada je igrom slučaja domar upozna sa šahom, a uz pomoć zelenih tabletica njena čula postaju oštrija, razmišljanje jasnije i osjeća da po prvi put kontrolira svoj život. U 16. godini se natjecala na prvenstvu SAD, ali dok Bet usavršava svoje vještine njena izolacija postaju sve veći, a pomisao na bijeg sve primamljivija.

Photo: IMDb

Osim što će biti uređena u stilu 60-ih, soba će imati i vintage pribor od šahovskih knjiga i šahovskih garnitura do prilagođenih umjetničkih djela, a svaki detalj unutar sobe dolazi od strane dobavljači iz lokalnog područja – Lexingtona.

Photo: VisitLEX

Moderni dekor iz sredine stoljeća, predimenzionirana šahovnica na stropu, umjetnička rekreacija Harmonovih halucinacija izazvanih drogom i primjerci časopisa Chess Review samo su neki od detalja koji se mogu pronaći.

Photo: VisitLEX

Temeljen na istoimenom romanu iz 1983. godine The Queen’s Gambit bila je jedna od najgledanijih serija u povijesti Netflixa.

Photo: VisitLEX

Turistička zajednica u Lexingtonu također je organizirala ekskluzivnu turu koja će posjetiteljima područja pružiti priliku da se povežu s lokalnim znamenitostima i atrakcijama iz serije, kao i iz života autora Queen’s Gambita Waltera Tevisa.

Photo: VisitLEX

Cijena noćenje kreće se od 234$, a više informacija možete saznati na službenoj stranici.