FOTO by Imdb

Zabava

Ovo su trenutno tri najpopularnije serije o kojima bruji cijeli svijet

Krešimir Šustić 21. studenoga 2020.

Za svačiji ukus po nešto

Stiže nam zima i hladnije vrijeme, što znači da je pravo vrijeme da zauzmemo svoj položaj na najudobnijem komadu namještaja za opuštanje i krenemo s binganjem serija.

Srećom, postoji nekoliko odličnih platforma za gledanje istih, koje su postale must-have u našim domovima jer nam pomažu da nakon svakodnevnih obaveza opustimo moždane vijuge.

Trenutno se najviše govori o tri hita koja donosimo u nastavku u nadi da će vam se barem jedan svidjeti i navući da provedete neko vrijeme pred malim ekranima.

The Queen’s Gambit

Radnja smještena u 1960-im, prati priču o čudu od djeteta Beth Harmon, koja se uzdiže da postane velemajstor u svijetu šaha kojim dominiraju muškarci.

Izuzetno je umirujuće promatrati likove kako vrlo precizno igraju šah, učeni od strane velemajstora Garryja Kasparova i šahovskog trenera Brucea Pandolfinija koji su sudjelovali u snimanju kao savjetnici.

Netflixova šahovska drama je trend o kojem svi pričaju, a samo dva dana nakon objavljivanja ušla je na vrhu liste deset najgledanijih serija i još uvijek dobro pozicionirana drži svoje mjesto.

The Crown

Netflixov original i najskuplja serija koju je popularna platforma financirala uvodi nas u raskošan svijet kraljevske obitelji i donosi intrige koje su se dešavale daleko od očiju javnosti.

Svaki lik je tehnički i dramaturški dotjeran, te od prve sezone imamo prilike vidjeti kako je to izgledalo kada se kraljica Elizabetha II. pripremala da preuzme tron Ujedinjenog Kraljevstva.

Naravno, gledateljima je posebno napeta četvrta sezona u kojoj se pojavljuje tragično preminula Princeza Diana i život u Buckinghamskoj palači se počinje mijenjati.

The Undoing

Najnovija HBO-ova mini serija ima sva uobičajena obilježja trilera, ali i zvjezdane izvedbe koje je čine uistinu pravim hitom i nečemu o čemu se naveliko piše po stranim medijima.

Priča prati uspješan par utjelovljen od strane Nicole Kidman i Hugh Granta, koji na prvi pogled žive idiličan američki život u luksuznom dijelu new Yorka.

No sve se zakomplicira kada je jedna od mama zvjerski ubijena u elitnoj privatnoj školi koju pohađa njihov sin jer radnja počinje gledatelje držati napetima i uvjerenima kako gotovo svaki lik može biti ubojica.