Astro

Ovo su 4 najosjetljivija horoskopska znaka!

Engineer 14. kolovoza 2019.

Biti visoko osjetljiva osoba znači da se vaše osjećaje lakše povrijedi od drugih i da se više uznemirite

Nitko nije savršen i osjetljivost je vrlo uobičajena karakteristika većine znakova zodijaka. Svi imamo različite razine osjetljivosti – neki su znaci vrlo osjetljivi, a na druge ne utječe ništa!

Biti visoko osjetljiva osoba znači da se vaše osjećaje lakše povrijedi od drugih i da se više uznemirite. Iako je biti osjetljiv zapravo dobra stvar jer znači da osjećate pozitivne emocije dublje i snažnije. Način na koji osjećate i doživljavate radost i sreću puno je intenzivniji!

Vaša sklonost osjetljivosti može varirati ovisno o mnogo faktora, od vaših iskustava do cjelokupne raspoloženosti. Osjetljivost može utjecati na sve, od vaše sentimentalnosti do vaše intuicije.

Osjetljivost može značiti puno različitih stvari. No iako svatko može biti osjetljiv ili čak vrlo osjetljiv, ova četiri horoskopska znaka imaju još veću vjerojatnost da se uklope u tuđe osjećaje. Čak i ako se možda ne čine osjetljivi na površini, ti znakovi upijaju puno više nego što možda mislite.

Biti visoko osjetljiva osoba znači da osjetite emocije dublje od drugih. Astrološki gledano, duboko osjećanje stvari važan je dio onoga što određene znakove ističe. U astrologiji je poznato da su vodeni znakovi (Rak, Škorpion, Ribe) najosjetljiviji jer apsorbiraju osjećaje poput spužve.

Evo četiri znaka zodijaka koji su, prema astrolozima, najosjetljiviji:

1) RAKOVI

Iako je činjenica da su Rakovi vrlo emotivni, sada i službeno možemo zaključiti – Rakovi su ujedno i najosjetljiviji znakovi zodijaka. Rak je sentimentalno biće koje svoj život živi kroz emocije; uostalom, njima vlada Mjesec. Rak će za uspjeh svojih najmilijih napraviti baš sve, ali ako ta osoba doživi neuspjeh to će ga dotući. Osim što je najosjetljiviji, Rak je znak koji teško oprašta jer emocije u njemu ne dopuštaju razumu da prevlada. Da biste pridobili Rak da oprosti i zaboravi, pokažite im malo ljubavi i naklonosti!

2) DJEVICE

To što su veliki analitičari ne znači da Djevice nisu osjetljive. Budući da tako dobro razumiju druge, njihova je empatija na maksimumu. Djevice analiziraju situacije kako bi razumjele obje strane, što im omogućava da svojom logikom riješe probleme. No, ponekad ta empatija bude toliko jaka da im ne dopušta racionalno razmišljanje i Djevice se ponekad izgube u svojoj osjetljivosti.

3) ŠKORPIONI

Škorpioni su tajanstveni i pomalo pogrešno shvaćeni. Nestrpljivo strastveni Škorpion koristi svoju osjetljivu prirodu u svoju korist, koristeći je za liječenje i preobražaj sebe i drugih. Škorpionova osjetljivost djeluje kao oblik intuicije, pa ovaj znak djeluje kao da je jedan korak ispred.

Škorpioni su tajanstveni i kad su povrijeđeni, pokušavaju sahraniti svoje osjećaje i mogu eksplodirati ako “zakopaju preduboko“. Ako naiđete na probleme sa Škorpionom, obratite pažnju na govor tijela. Da bi vam Škorpion oprostio, pokušajte ih smiriti kako ne bi došlo do neprijateljstva.

4) RIBE

Ribe su jedan od iznenađujuće sentimentalnih horoskopskih znakova. Budući da je posljednji znak zodijaka i drži mudrost (i osjećaje) svih ostalih znakova, definitivno stvara dobar dio empatije. Kad su njihovi osjećaji povrijeđeni, Ribe su sklone žalovanju, a nije im strano niti zaplakati.

Ribe žive svoju intuiciju i osjećaje te se više oslanjaju na njih nego na intelekt i razum. Budući da upijaju tuđe osjećaje, osjećaju sve, od boli i gubitka, do ljubavi i sreće.