FOTO by Kennedy News and Media

Bizar

Ovo se zove predanost! Samoprozvani “Jungle Boy” svaki dan satima zalijeva 1400 kućnih biljaka!

Antonija Andabak 18. travnja 2020.

I dok su neki kadri ubiti jednu jedinu sobnu biljku, ovaj 20-godišnjak ozbiljno barata znanjem o njima!

Ako ste ikada investirali u kućne biljke, znate da je to odgovornost koja zahtijeva adekvatnu brigu, u protivnom ćete imati sasušene biljke koje tužno venu zbog neznanja ili nešto očitije…lijenosti.

Briga za “zelene prijatelje” obaveza je koja svima uzima nešto vremena, no vrijedi jer priznat ćete, interijer dobiva na dinamičnosti i zdravijem doživljaju uz pravilno njegovane biljke. Zamislite sad da ih imate recimo…malo više?

Upravo ih “malo više” od uobičajenog broja ima 20-godišnjak koji s punim pravom nosi nadimak “Jungle boy“, a koji svakodnevno satima brine o svojim kućnim biljkama kojih ima nevjerojatnih 1400!

Kad bi teglice za cvijeće mogle pričati…

Joe Bagley, napravio je pravu malu džunglu unutar svog doma u kojem ima tropske biljke, cvijeće, kaktuse, sukulente i različite vrste penjačica, a neke vrste biljaka smještene su u kupaonici koja čini njegovu mirnu oazu.

Obožavam svako jutro kada se probudim, prošetam kroz kuću i gledam biljke, osjećam se odlično! Ne postoji ni jedno mjesto u kući koja nema barem biljčicu, istinski uživam u tome!”, rekao je Joe.

Ne samo da 477 terracotta teglica zauzima čitav slobodan prostor, već se u njegovom domu može naći mnoštvo biljaka smještenih na ili među police s knjigama, na stubama, blagovaonskom stolu, pored komoda…uglavnom, svakom mjestu koje možete zamisliti!

Ovaj vrijedni mladić koji radi u (pogađate) garden centru za prodaju i informiranje o biljkama, potrošio je svaki novčić koji je “stavljao sa strane” na svoje biljke, što iznosi oko 3500 funti, te svaki dan posvećuje nekoliko sati da ih zalije i pravilno brine o njima.

Na regularnoj bazi, iznosi ih iz kuće i čisti od prašine, a svaka dva tjedna radi veliko čišćenje interijera.

Joe posjeduje rijetko viđeno znanje i predan odnos prema biljkama, a on sam priznaje da se budi usred noći i pomoću šestog čula osjeća koje biljke trebaju više njege.

Priznaje da je skupljanje biljaka postala ovisnost, no unatoč tome što ga obitelj upozorava da pretjeruje, nema namjeru stati s kupovinom ili “udomljavanjem” biljaka.

Ono što zapravo fascinira je veliko znanje ovog mladića koji je sa samo 13 godina dobio prvu biljku, a u ovih nekoliko godina uspio je, što kroz knjige, što kroz iskustvo, naučiti mnogo o njima.

Tim znanjem razvio je vještinu “vraćanja u život” biljaka ostavljenih da trunu u trgovinama, a nerijetko ga susjedi ili prijatelji zovu u pomoć ako primijete da se nešto čudno događa s njihovim biljkama.

Sa svim znanjem i ambicijama, Joe jednog dana planira otvoriti svoj jungle café. Sretno!