Ljubimci

Ovih 5 pasmina mrze snijeg? Je li i vaš ljubimac među njima?

admin 06. travnja 2021.

Njih je jutrošnji snijeg iznenadio više nego nas!

Lijep vikend iza nas izmamio nas je da prošetamo u kratkim rukavima i upijemo svaku zraku sunca. Teško je bilo povjerovati u vremensku prognozu koja je najavila snijeg i zahlađenje, ali prizor koji nas je dočekao danas ujutro demantirao je i one najoptimističnije.

Već nekoliko godina provodimo zimu bez snijega i naviknuti na sunčane božićne blagdane malo toga nas više može iznenaditi. Snijeg u travnju jedna je od stvari koja mnogima nije dobrodošla i sigurni smo da je većina vas ostala u šoku nakon jutarnjeg pogleda kroz prozor.

Svi koji imaju pse mogli su isto razočaranje i šok vidjeti u očima svog ljubimca jer dosta pasmina ne voli snijeg i predstavlja im noćnu moru za njihovu šetnju.

Neki će psi uživati u snijegu, neki će ga tolerirati, ali ovaj članak je fokusiran na pet pasmina koje ga ne mogu smisliti. Kada vide vrijeme koje im ne odgovara pobjeći će u svoj krevetić i pokušati izbjeći svaki odlazak na bijeli pokrivač.

Jazavčar

Kada padne snijeg jazavčarima problem dolazi s dvije fronte. Prvi problem je kratka dlaka koja ih ne štiti dovoljno, a drugi su kratke noge zbog kojih se teško kreće u dubokim zanosima snijega, a sukladno svojoj veličini, za jazavčara je svaki nanos snijega – dubok!

Čivava

Ove malene pasmine ne samo da ne vole snijeg nego im on predstavlja opasnost za pothlađivanje. Bez dodatnog sloja dlake i tanko krzno ovaj mališan svaku će šetnju po snijegu doživjeti kao borbu za goli život.

Hrt

Bez obzira što spadaju među najbržu pasminu na svijetu, ovi trkači puno više vole maženje na kauču nego drhtanje na otvorenom. Mnogi vlasnici hrtova svojim psima kupuju zimske kapute kako bi izdržali niske temperature. Osim kaputa nerijetko ih viđamo i u čizmicama za pse jer može doći i do smrzavanja šapa. Njihovi tanki slojevi i nedostatak tjelesne masnoće dovode ih u rizik od hipotermije.

Doberman

Do prije nekoliko godina u filmskoj industriji vladao je mit da su dobermani jako opasna pasmina koja uništava sve što se nađe u njihovoj blizini. Propaganda je učinila ovu pasminu kao jednu od najkrvoločnijih, ali u stvarnosti je priča sasvim drugačija. Kada padne snijeg i zahladi dobermani će pod svaku cijenu pokušati izbjeći svaki izlazak iz kuće, a kada se to i dogodi vrlo brzo ćete shvatiti da su njegove kretnje po snijegu sve samo ne graciozne.

Francuski buldog

Francuski buldog je pasmina koja ne voli niti snijeg niti vrućine. Svaka pretjerano niska ili visoka temperatura ovu pasminu šalje u trajnu hibernaciju koja traje dok ne dođu povoljniji uvjeti. Francuski buldog je pasmina koju je teško zadovoljiti, a hladno vrijeme i snijeg njegovi su najgori neprijatelji.