FOTO by Instagram @ranch_dolinajelena

Zabava

Ovi jeleni napokon su dočekali snijeg… Predivno!

admin 03. prosinca 2021.

Ranch Dolina Jelena danas je dobila snježni pokrivač

Jeleni imaju značajnu ulogu u mitologiji različitih naroda smještenih po cijelom svijetu, poput predmeta obožavanja, utjelovljenja božanstava, predmeta herojskih potraga i djela no mi ih najčešće povezujemo sa snijegom i sjevernim krajevima u kojima prevladava zimska idila.

Jelen u šumi prekrivenoj snijegom česta je slika koju percipiramo i kroz mnoge bajke proizašle iz pera nekih od najpoznatijih pisaca. Iako ih ne viđamo često, jelene doživljavamo kao plahe i plemenite životinje koji čine tanku crtu između stvarnosti i bajke.

Na pola puta između bajke i stvarnosti smjestio se i Ranch Dolina Jelena, a sve u produkciji OPG-a obitelji Bičanić koja je u Drežnik gradu stvorila pravu meku za vikend izlet i bijeg od gradske buke.

Na više od 15 hektara, ova obitelj brine za 60-ak crnih slavonskih svinja, konja, košuta i više od 50 jelena lopatara koje je moguće hraniti i biti u direktnom kontaktu s njima.

Kako jeleni obožavaju snijeg ne čudi da iz dana u dan čekaju pahulje koje će zabijeliti obzor i stvoriti pravu zimsku idilu.

Baš kao u pravoj bajci, želje su im uslišane i danas su njihov kraj iznenadile bijele pahulje koje su kroz neko vrijeme stvorile idiličan pokrivač.

Sve je popraćeno video snimkom koja je i dokaz koliko su se jeleni veselili ovom trenutku i kako uživaju.

Nadamo se da ćete uhvatiti koji slobodan vikend kako bi i vi postali dio ove bajke koja će se urezati u sjećanje za čitav život.