FOTO by Instagram @jellyandjonny / @genkii.life / @loftboutik

Dekor

Oversized mirrors – trend u uređenju interijera koji ne želite propustiti!

Daria Lovrić 30. ožujka 2023.

Donosimo 5 najboljih ideja kako najbrže osvježiti svoj dom!

Osim dodavanjem sitnih dekoracija, najbrže ćete svoj dom osvježiti korištenjem ogledala. Dodavanjem ogledala zanimljivog dizajna u svoj interijer stvorit ćete osjećaj većeg prostora jer se svjetlost i slike odbijaju od njih iz različitih kutova. Ogledalo reflektira svjetlost i prostor na način koji daje prostoriji dubinu i živost. Tako će soba biti otvorenija nego što zapravo jest.

U nastavku Vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja kako svoje oversized ogledalo uklopiti u interijer.

Velika podna ogledala

Zanimljiva tehnika za dodavanje vintage dodira suvremenom dekoru je ukrašavanje prostora velikim podnim ogledalom. Postavljanjem podnog ogledala u određeni dio prostorije vašem prostoru može mu dodati dašak dramatike i poboljšati cjelokupni dizajn.

Eksperimentirajte s vrstom ogledala i načinom na koji ćete ga uklopiti u prostor, ovisno o vašim osobnim preferencijama uređenja i veličini sobe. Osim toga, ono će postati savršeno mjesto za snimanje vrhunskih fotografija.

Vintage starinsko ogledalo

Za one koji preferiraju tradicionalniji izgled, ogledala inspirirana vintage detaljima i antikvitetima pravi su izbor.

Ova ogledala često imaju raskošne okvire i neuredne završetke, što im daje klasičan i bezvremenski dojam. Ogledala nadahnuta starinskim i antičkim stilom savršena su za dodavanje daška nostalgije svakoj prostoriji i izvrstan su način za stvaranje tople i privlačne atmosfere.

Okrugla zidna ogledala

Unesite malo zanimljivosti u svoj dom s okruglim ogledalom. Ova popularna ogledala dodaju vizualnu raznolikost budući da je većina tradicionalnog kućnog namještaja i dekora pravokutnog oblika.

Okrugla zidna ogledala nemaju oštre rubove i savršeno se uklapaju u toliko različitih stilova doma. Velika zidna ogledala proširuju izgled vašeg prostora i unose zanimljivost u interijer.

Minimalistička ogledala

Minimalistički dizajn je popularan trend posljednjih godina, a minimalistička ogledala nisu iznimka. Ova ogledala imaju čiste linije i jednostavne okvire, često izrađene od metala poput mesinga ili bakra. Savršene su za one koji vole nenametljiv i uglađen izgled. Minimalistička ogledala su svestrana i mogu se koristiti u bilo kojoj prostoriji u kući kako bi dodala dašak sofisticiranosti.

Pravokutna ogledala

Pravokutna ogledala idealna su za hodnike ili male toaletne prostore.

To je zato što pravokutna ogledala mogu reflektirati više svjetla kada se doda visina, pretvarajući male prostore u dobro osvijetljene luke koje izgledaju mnogo veće i šire.