FOTO by Ana in photoland (Ana Babić)

Kids

Ove preslatke vreće za spavanje pružaju najudobniji san

admin 15. ožujka 2022.

Naspavana beba je vesela beba – sretna beba jednako sretna mama…

Biti roditelj najljepša je životna dužnost. Roditeljstvo donosi mnoštvo nagrada, ali i pregršt izazova. Odgojiti sretno i veselo dijete zahtjevan je i kompleksan posao te zahtjeva puno radno vrijeme.

Roditelji svoje odluke često preispituju i odgovore traže u stručnoj literaturi, psihologiji i u razgovoru s drugim roditeljima. Neki roditelji kažu da je početak najteži, dok oni iskusniji kažu da najteže tek dolazi.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

San je najvažniji

Jedan od najvećih izazova s kojima se roditelji susreću u samom početku je spavanje. Roditelji se najčešće pitaju uspavljuju li dijete na pravilan način, te je li njihovom mališanu udobno i toplo. Prva dva tjedna bebinog života izuzetno su naporna za roditelje.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Novorođenče ne može biti budno dulje od 40 do 50 minuta, a ukupno spava 17 sati na dan. Kroz narednih 12 mjeseci ritam spavanja uvelike se mijenja. Nakon prve godine života mnoga djeca već imaju dosta ustaljenu rutinu spavanja.

Na koji način poboljšati san vašim mališanima?

Mnogo je razloga zašto bebe ne mogu navečer zaspati ili zašto nemirno spavaju. Dijete se treba prilagoditi spavanju po danu uz vanjsku svjetlost i zvukove, a tako i na mrak te tišinu noću.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Za dobar san važnu ulogu imaju i temperatura prostorije i dovoljna vlažnost zraka. Zimi sobe mogu biti pregrijane, a zrak presuh. Idealna temperatura u prostoriji za spavanje je 18 stupnjeva.

Materijali od 100% pamuka za vaše mališane

Kako bi beba imala dobar san važno ju je slojevito obući ovisno o temperaturi u prostoriji. Kako bi njezina koža mogla disati, vrlo je važno birati bodije, čarapice, kombinezone i krevetninu od čistog pamuka. Naime, treba izbjegavati odjeću od sintetike u kojoj može doći do pojačanog znojenja i razvoja bakterija.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Je li mojoj bebi hladno?

Prva tri mjeseca bebinog života krvožilni sustav se tek razvija, upravo zato bebe često imaju hladne ručice i nožice. Višak topline iz tijela bebe izbacuju preko glave pa se savjetuje da ne spavaju s kapicom osim ako to nije preporuka liječnika.

Kako rastu i otkrivaju svijet oko sebe sve ih je teže držati pokrivene, tijekom noći se sputavaju u pokrivače i zbog toga se češće bude; idealan je izbor vreća za spavanje i nakon navršenih godinu dana života, jer onda će i mama spavati mirno, bez čestih buđenja kako bi pokrila bebu.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Na tržištu postoji mnoštvo vreća za spavanje za vaše mališane – od onih zatvorenih za najmlađe do vreća s nogavicama za male hodače. U moru proizvođača najzanimljivije vreće za spavanje pronašli smo unutar Mali Anđeo Baby Boutique-a. Mali Anđeo je hrvatski brand koji je prvi u Hrvatskoj krenuo s proizvodnjom vreća za spavanje od muslin materijala još prije 10-ak godina (100% pamuk), a tvrtka Merkur ove godine puni čak 30 godina.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Njihove vreće za spavanje namijenjene su za djecu do čak pete godine starosti. U svojoj ponudi imaju klasične zatvorene vreće i vreće za spavanje s nogavicama koje su oduševile mame i van granica Hrvatske. Upravo su vreće za spavanje s nogavicama njihov najtraženiji proizvod. Osluškujući želje i potrebe majki, patentirali su dizajn koji zadovoljava sve potrebe djeteta, ali i roditelja.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Vreće su nas oduševile svojom funkcionalnošću, a i neodoljivim izgledom. Glavne prednosti vreće za spavanje s nogavicama su poseban otvor za brzu promjenu pelene, skriveni patent zatvarači i drukeri s pamučnom zaštitom za bebinu kožu, rukavi koji se odvajaju što čini vreću dugotrajno iskoristivom, te produljive nogavice. Osim što nogavicu možete produljiti i skratiti po potrebi, možete zatvoriti prstiće i stopalo, pa nema potrebe za čarapicama tijekom noći.

Koju vreću izabrati?

Vreće se također mogu koristiti i umjesto pidžamice, a dolaze u 3 debljine, odnosno topline. Aladin winter varijanta namijenjena je za temperature prostorije 16-20 stupnjeva, Happy feet za temperature prostorije 20-24 stupnja, dok je Aladin vreća namijenjena za temperature prostorije 24+. Prilikom odabira vreće za spavanje svakako treba voditi računa koliko je toplo tijekom noći u kući ili stanu. Ako i dalje niste sigurni u odabir vreće, možete se informirati putem Instagram ili Facebook stranice.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Sve su vreće izrađene od ultra mekog i prozračnog pamuka (muslin ili jersey), a kod zimskih vreća, između dva muslin sloja nalazi se mekano, antialergijsko i toplo punilo. Sve pamučne tkanine brenda Mali anđeo imaju certifikat OEKO-TEX 100 class I.

Uz vreće za spavanje, u svojoj ponudi Mali Anđeo ima i dekice te posteljinu, kako bi vaša beba imala sve preduvjete za miran san.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Za moje dijete samo najbolje

Svi proizvodi hrvatskog brenda Mali Anđeo proizvedeni su u Hrvatskoj. U ostatku ponude možete pronaći neodoljive svečane kompletiće za djevojčice i dječake. Posebno su nas oduševili kaputići, odijelca, te krsne haljinice.

Bebina je koža iznimno osjetljiva, pa iz tog razloga zahtjeva pravilnu njegu. Mali Anđeo u svom širokom asortimanu za bebe nudi i proizvode za njegu kao što su tetra pelene, proizvodi za kupanje i previjanje te proizvode za zdravlje vašeg mališana, od pamuka i organskog pamuka.

Foto: Ana in photoland (Ana Babić)

Cijelu ponudu za vaše mališane možete pogledati na web stranici Mali Anđeo.