FOTO by Hermes

Moda

Ove povrtne Hermès Birkin torbice napravljene su od pravih šparoga, krastavaca i kupusa!

Antonija Andabak 14. lipnja 2021.

Najskuplja salata ikad!

Prošli tjedan Hermès je lansirao unikatnu liniju prepoznatljive Birkin torbice za koje je u modnom svijetu postojala i lista čekanja od nekoliko godina, ovisno o traženom modelu, a ta je lista 2010. godine ukinuta.

Birkinica kao statusni simbol mnogih bogatašica, svoje je mjesto našla i među poznatim Hrvaticama, pa se tako Severina fotografirala s klasičnom crnom Birkin torbom 2017.godine.

Ovoga puta, francuska modna kuća povezala se s umjetnikom, dizajnerom i izdavačem Benom Denzerom kako bi stvorila tri dizajna popularne high end torbice, u potpunosti izrađene od – povrća. Na Instagram profilu poznatog brenda, opis torbica je jasan: klasične Hermèsove torbe nadahnjuju umjetnost da biste ih mogli jesti!

Poznat po svom umjetničkom konceptu spajanja nespojivog i korištenja hrane u kreativne svrhe, Denzer je svoj neobični stil pretočio u svijet luksuza slažući stabljike šparoga, kriške krastavaca i lišće kupusa kako bi stvorio jedinstvene siluete i stvorio neponovljivu liniju Birkinica.

Hoće li i za ove primjerke postojati potražnja, nismo sigurni, s obzirom na to da na Instagram profilu kreativnog dizajnera postoji niz oduševljenih komentara, poput: “Tako si kreativan, bravo!”, “Inovativan kao uvijek“, dok na Hermesovoj stranici komentatori zbijaju kreativne šale na račun povrtnih birkinica pa tako imamo poruke šaljivdžija :”Dodajte mi Gin i tonic“, “Najskuplja salata ikad“, “Jedina salata koju bih pojela” itd…

Denzer se u svom projektu poigrao i s jabukama i bananama, no dvije voćne verzije nisu završile u službenom dijelu projekta.