FOTO by JYSK

Dekor

Ove godine prošećite šumom i napravite vlastiti adventski vijenac!

Mia Vodopija 26. studenoga 2021.

„Čaroliju blagdana pokreću tvoje ruke“

Napokon nam dolazi ono čarobno doba godine kojem se mnogi već dugo vesele. Lampice, adventski štandovi, slane i slatke delicije, kupovanje poklona i kićenje bora te dekoriranje stana.

Predblagdanski i blagdanski period je savršeno vrijeme da probudimo dijete u sebi i da si dozvolimo dozu kreativnosti. Znamo da je lagano naručiti i kupiti razne adventske dekoracije, mi smo se ove godine odlučile za nešto potpuno drugo…

Nabavite materijale iz prirode za svoj vijenac

S obzirom na to da je Majka priroda simbol održivosti i mudrosti, mi smo odlučile napraviti vlastiti adventski vijenac uz njezinu pomoć! Ne samo da ćemo se super zabaviti hodajući i skupljajući razne plodove, već ćemo i odabrati stvari koje su održive i koje ćemo moći koristiti iz godine u godinu.

Krenimo u potragu!

Da bi vijenac bio dostojan tog imena, prvo treba prošetati obližnjim parkom ili šumom kako biste sakupili otpalog lišća, grančica, šišarki, žireva… Također su vam potrebne crvene bobice i cijeli plodovi poput oraha u ljusci ili kestena kako biste dali svom vijencu veći volumen.

Upravo zato je ovo najplodnija sezona kreativnih ideja za izradu adventskog vijenca koji će svečano zauzimati centralno mjesto na vašem blagdanskom stolu.

Potrebne stvari za izradu vijenca

Za stvaranje klasičnog vijenca trebate nabaviti sljedeće materijale: spužva, pladanj, zelenilo (mahovina, bor, smreka, lovor), borove šišarke, crvene bobice, kesteni, osušene kriške naranče, štapići cimeta, orah i bademe u ljusci, ukrasna vrpca, škare te pištolj za ljepilo, a ako ga nemate poslužit će i jako ljepilo.

Osim po stazama šuma i parkova, također možete pretražiti JYSK bogatu ponudu, u kojoj ćete pronaći pladnjeve na koje možete postaviti svoje adventske dekoracije.

Proces izrade vašeg adventskog vijenca

Poigrajte se kombinacijom dekoracija i kreirajte održivi ukras. Za izradu svog adventskog vijenca, narežite spužvu na tanje dijelove i postavite ih tako da prekriju pladanj.

Učvrstite svijeće u spužvu. Prekrijte pladanj i spužvu zelenilom, a grančice se direktno pikaju u spužvu. Spužvu možete namočiti kako bi sve grančice i zelenilo dulje držala svježim.

Za ukrašavanje, prikupite sve ukrase koje želite staviti na svoj vijenac i upalite vrući pištolj kako bi se zagrijao.

Posložite okvirno ukrase na vijenac te isprobavajte kako ih želite postaviti. Kada ste zadovoljne svime posloženim, uzmite zagrijani pištolj za vruće ljepilo i krenite s lijepljenjem.

Što ako ne stignete skupljati prirodne materijale u šumi?

U slučaju da jednostavno nećete stići u dugu šetnju prirodom, unutar JYSK ponude možete pronaći bogat izbor umjetnog cvijeća čija će pomno odabrana kombinacija biti pravi pogodak za vašu blagdansku dekoraciju

S obzirom na to da JYSK smatra da je održivost jako važna, dobra stvar kod navedenih JYSK ukrasa jest ta što će oni biti s vama i za nadolazeće Božiće ili druge prigode u kojima ćete ih htjeti iskoristiti. JYSK božićnu ponudu možete pogledati na njihovoj web stranici.

Inspiracija s društvenih mreža

Kako bismo vas što bolje inspirirale, pronašle smo nekoliko primjera s Instagrama koji bi vam mogli pomoći u izradi vlastitog vijenca. Uz JYSK materijale poput svijeća, češera, i grančica, ali i onih materijala iz prirode, influencerice s Instagrama dale su mašti na volju.

Možete svoj vijenac staviti na pladanj, kao što su neke influencerice to učinile ili ga pak možete izraditi na spužvi u glinenoj tegli – izbora je zbilja puno.

Učinite svoj Božić održivim

Za kraj, bitno je da više razmišljamo o održivosti – imamo samo jednu planetu i ne želimo ju uništiti. Pogledajte materijale od kojih su napravljeni darovi koje kupujete, potrudite se da su drvo i papir izrađeni od recikliranih materijala te izbjegavajte pojedinačne plastične predmete koji se ne mogu reciklirati.

Uz izradu vlastitog adventskog vijenca i ponovnom iskorištavanju JYSK materijala i onih iz prirode, na dobrom ste putu održivosti!

Čaroliju blagdana pokreću tvoje ruke

Svojom kampanjom JYSK je i ovih blagdana naglasak stavio na održivost i ljubav prema prirodi.

Kampanja „Čaroliju blagdana pokreću tvoje ruke“ potiče kombinaciju JYSK dekoracija koje se i kasnije tijekom godine mogu koristiti u domu i prirodnih materijala poput češera, žireva, mahovine ili šipka, koji se lako mogu pronaći u šetnji omiljenom šumom jer je to recept za jedinstvene blagdane u opuštenom, danskom tj. hygge stilu.

Za još više blagdanske inspiracije prelistajte JYSK katalog, posjetite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.

Širite ljubav prema prirodi, napravite svoju dekoraciju i podijelite na svojim društvenim mrežama uz #JYSKCarolijaBlagdana.