FOTO by Instagram @abo_shoes

Moda

Ove brogue cipele sa srcima nećete brzo zaboraviti!

Mia Vodopija 31. kolovoza 2021.

ABO je brend obuće kojeg su osnovale sestre Iva i Ana Ljubinković jer su željele vratiti zabavu u obuću

Jesen nam je pokucala na vrata i spremili smo sandalice, japanke i laganu odjeću. Vrijeme je za nešto toplije, a što je bolje od klasičnih cipela s twistom?

ABO je srpski brend sa sjedištem u Beogradu koji su 2013. godine osnovale sestre Iva i Ana Ljubinković, čiji je glavni cilj bio vratiti zabavu u obuću. Igrajući se s konvencionalnim i tradicionalnim stilovima dodavanjem niza boja, tekstura, otisaka i detalja, ove ABO cipele dizajnirane su da ispune zahtjeve suvremene žene i njezina načina života.

Budući da je njihov moto “kvaliteta nad količinom” i da vole autentičnost i raznolikost, svaki par ručno je izrađen u ograničenim serijama u bezvremenskom i svestranom dizajnu.

Pristupanje svakom paru ovih ručno izrađenih kožnih cipela kao umjetničkom djelu, kombinirajući kreativnost s iznimnom udobnošću, rezultiralo je jedinstvenim dodirom koji je izgradio reputaciju ABO-a kao najpopularnije etikete obuće u Beogradu.

ABO cipele su u brogue stilu. Brogue je stil cipela ili čizama s niskim potpeticama koje tradicionalno karakteriziraju višeslojni, čvrsti kožni gornji dijelovi s ukrasnim perforacijama i nazubljenjem.

Brogue se najčešće nalaze u jednom od četiri stila kape (puni ili “krilasti”, polu, četvrtasti i dugi) i četiri stila zatvaranja (Oxford, Derby, ghillie i monk).

Danas, osim tipičnog oblika čvrstih kožnih cipela ili čizama, brogue mogu imati i oblik poslovnih cipela, tenisica, ženskih cipela s visokim potpeticama ili bilo koji drugi oblika cipela koji podsjeća na perforirane nazubljene rubove karakteristične za brogue.

Ove brogue cipele dolaze u raznim bojama, stoga ako volite krem, crnu, baby pink, svijetlo plavu, navy plavu i metalik boju, sigurni smo da će vam se barem jedan par svidjeti.

Možete ih nositi na kraće ili duže suknje, traperice, hlače ili pak kombinirati uz odijela kako biste razbili njihovu monotonost.

ABO brogue cipele možete zapratiti na Instagramu, a možete ih nabaviti po cijeni od 220 eura na ovom LINKU.

Jedinstvene i posebne, ove brogue cipele nećemo lako zaboraviti.