FOTO by Instagram @majasuput

Poznati

Ovako Maja Šuput provodi svoja jutra – majčinih poljubaca nikad dosta!

Mia Vodopija 28. listopada 2021.

Pogledajte nježna jutra Maje i Blooma

Majčinska ljubav oblikuje kulture i pojedince. Iako većina majki zna da je njihova ljubav i emocionalna dostupnost od vitalnog značaja za dobrobit njihove djece, mnoge od njih možda ne znaju koliko dubok i dugotrajan utjecaj imaju na razvoj mozga svoje djece, podučavajući ih prvim lekcijama ljubavi, oblikujući njihov svijet…

Naši odnosi s majkom duboko utječu na nas. Jedan od najmoćnijih darova koje majke mogu dati svojoj djeci je njihovo vlastito emocionalno zdravlje. Dijete se nikada ne bi smjelo osjećati kao da treba zaslužiti majčinu ljubav.

U protivnom će imati prazninu u svom srcu cijeloga života. Majčina ljubav mora se dati bezuvjetno kako bi se uspostavilo povjerenje i čvrst temelj emocionalnosti u životu djeteta.

Ako se ljubav uskrati, dijete će je tražiti na milijun drugih načina. Emocionalni temelj koji majke daju svojoj djeci kod kuće temelj je cijelog dječjeg života.

To zna i Maja Šuput, jedna od najpoznatijih Hrvatica koju ne trebamo dodatno predstavljati. Hladna jutra obasjana prvim sunčevim zrakama i mekom toplinom majčinih poljubaca, daju bebama na znanje da je mama tu… i da će sve biti u redu.

Iako živimo u doba kada se majke omalovažava, kada se njihove muke pomalo ismijavaju, kada im se ne vjeruje koliko im je teško… moramo imati da na umu da ne smijemo podcijeniti vrijednost doma i snagu majčinske ljubavi.

Majčinska ljubav je ljubav u koju se možemo povući, osjećati sigurno, ljubav s kojom možemo pobijediti naše najdublje strahove. To je ljubav u koju možemo uroniti i isplakati se dok više ne ostane suza, a zatim obrisati lice, duboko udahnuti i odjednom osjetiti hrabrost.

Ljubav majke je specifična vrsta ljubavi.