Obuća

Ovaj trik može vas izvući iz neugodne situacije!

Engineer 01. srpnja 2019.

Otkrivamo razlog zašto ljudi stavljaju vrećice čaja u obuću

Dolazi ljeto i sezona neugodnih mirisa je u punom jeku. Ima li išta gore od toga da se u tramvaju pored vas “instalira” osoba s majicom bez rukava i radi svoje sigurnosti uhvati dršku koja se nalazi odmah iznad vas. Naravno, gospodin s majicom bez rukava je viši od vas 20-ak centimetara – taman da ujednačite visinu vaše glave i njegovih ramena.

Ok, počeli smo s jednom od najgorih ljetnih situacija na koju nažalost ne možemo utjecati, ali ovaj trik koji vam donosimo može vas izvući iz neugodne situacije koju ćemo od milja nazvati – “čuju ti se tenisice“.

Da, ovisno o vremenskim situacijama to može biti problem koji možete riješiti, vjerovali ili ne – vrećicom čaja. Sve što trebate napraviti je preko noći staviti u svaki par filter čaja i ostaviti obuću na tamnom prozračnom mjestu.

Vrećica čaja će apsorbirati neugodne mirise, a nije bitno niti koji ćete okus čaja koristiti. Mi predlažemo čaj od mente!

View this post on Instagram

✨Cleaning Tip Tuesday✨ . An oldie but a goodie today especially as the weather is heating up and there is nothing worse than smelly shoes . Pop a few unused tea bags inside your smelly shoes to fight off bad odours that are caused by heat and bacteria . Leave to sit over night in a warm dry place. The longer you leave the better . Any tea bags will work even the minty herbal ones. Tea bags are super absorbent and will suck the moisturiser and smell right out . To save waste make sure you reuse the ones from your shoes for other household tasks. Tea bags actually have lots of uses from cleaning marks of windows and mirrors to fertilising your plants . . . . #cleaningtiptuesday #smellyshoes #cleaningtip #clean #cleaning #advice #motivation #queenofclean #bacteria #freshfeet #trainners #nike #teabags #trick #homehack #familylife #mumsproblems

A post shared by Lynsey Queen Of Clean (@lynsey_queenofclean) on

Vrećice za čaj poznate su po brojnim trikovima za koje ih možemo koristiti. Dobre su za čišćenje prozora i stakla, kao i za gnojivo za vaše biljke, ali ipak mislimo da je najkorisnije i najsvrsishodnije koristiti ih za navedenu upotrebu.