FOTO by Etsy

Dekor

Ovaj sukulent mijenja boju u crvenu na sunčevoj svjetlosti!

Antonija Andabak 11. svibnja 2020.

Pod određenim uvjetima, ovaj će sukulent promijeniti boju u intenzivnu rubin nijansu!

Zasigurno ste upoznati s klasičnim, zelenim sukulentima, biljkama koje su osvojile cijeli vrtlarski svijet, neovisno o razini profesionalizma u tom području. One dolaze u različitim upečatljivim oblicima i rasponu boja, a na tržište se pojavila još jedna, posebna inačica ovih preslatkih biljčica. Sedeveria Pink Ruby Succulent biljka je koja dolazi sa zeleno-ljubičastim listovima, a pod određenim uvjetima mijenja boju u intenzivnu rubin crvenu!

Do sada ste primijetili da sukulenti mijenjaju boju, a to je odgovor na stresne i ekstremne uvjete oko njih, uključujući sunčevu svjetlost, vrlo visoke ili pak niske temperature ili jednostavno neadekvatne brige oko biljčice.

Neki sukulenti imaju vidljiviju promjenu boje od drugih, a rijetka biljka koja mijenja boju u rubin crvenu, definitivno je novost na tržištu.

Sedeveria je hibrid nastao križanjem žednjaka i echeverie, od čega je nastao maleni sukulent čvrstog oblika tipično zelene, sivkasto-zelene ili plavkasto-zelene boje, s mogućim akcentima u navedenim bojama. U slučaju Sedeveria Pink Ruby sukulenta, on poprima crvenu nijansu pod stresnim situacijama.

Za večernji gušt biramo H&M lanterne za svijeće

Trenutno je objavljen na web stranici Etsy no rasprodan je u rekordnom roku, a ako se smatrate ljubiteljem cvijeća i voljeli biste imati ovakvu zanimljivu biljku, budite strpljivi i možda se u vašem interijeru smjesti sukulent koji će vam jasno dati do znanja kada će zatrebati više pažnje!