FOTO by PR

Promo

Ovaj Black Friday prevorite svoju dm kupnju u dobro djelo!

PR 22. studenoga 2021.

Giving Friday: dm će donirati 5 % ukupnog dnevnog prometa

U petak, 26. studenog, povodom Giving Friday, potpuno drukčije verzije Crnog petka, svi će kupci dm-a moći sudjelovati u donaciji koja je namijenjena Centru za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

Dm će 5 posto ukupnog dnevnog prometa ostvarenog u 164 prodavaonice dm-a i u dm online shopu donirati za kupnju medicinske opreme i uređaja koji će poboljšati kvalitetu života oboljelih.

„U ime dm-a pozivam sve naše kupce da u petak, 26. studenog, svoju kupnju pretvore u dobro djelo jer samo  zajedničkim  naporima  možemo  ostvariti  pomake i  pomoći sugrađanima koji žive s ovom teškom bolesti da vode kvalitetnije i bolje živote.

Bilo da kupujete u dm online shopu ili u prodavaonici dm-a, ovaj Giving Friday imate priliku pomoći oboljelima jer će svaka kupnja u dm-u na taj dan doprinijeti većem iznosu donacije za Centar za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb“,  izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Cistična fibroza rijetka je genetska bolest koja skraćuje životni vijek oboljelih, a koja je u Hrvatskoj dijagnosticirana kod 150 osoba. Bolest je neizlječiva, što znači da se liječi simptomatski, i to neprekidno i svakodnevno od trenutka dijagnosticiranja bolesti.

Centar za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb koristi najsuvremenije metode koje su dostupne u svijetu, uključujući i od nedavno CFTR modulatore. Da bismo unaprijedili liječenje i praćenje bolesnika s cističnom fibrozom potrebna nam je dodatna nova oprema s ciljem postizanja optimalne zdravstvene skrbi za svakog bolesnika.

Zato, u ime Centra i naših pacijenata, pozivam sve građane da se pridruže Giving Fridayu i podrže ovu donaciju kako bismo onima koji žive s cističnom fibrozom omogućili još bolje uvjete liječenja i poboljšali kvalitetu njihovih života“, izjavila je doc. dr. sc. Andrea Vukić Dugac iz Centra za cističnu fibrozu djece i odraslih KBC-a Zagreb.

U prošlogodišnjem Giving Fridayu sudjelovalo je više od 75.000 građana koji su svojom kupnjom u dm-u podržali donaciju higijenskih i kućnih potrepština za socijalno ugrožene obitelji i pojedince u vrijednosti od 333.729 kuna.