FOTO by Justin Kobylka

Ljubimci

Ovaj albino piton s 3 smajlića jedna je od najrjeđih zmija na svijetu

admin 18. ožujka 2021.

Skeptični prema svemu što gmiže, ova smiley zmija ipak nam je simpatična

U prirodi ćete vrlo rijetko pronaći zmiju s jednim smajlićem na tijelu, ali kada se pojavi piton s čak tri njih onda to već spada u čuda prirode. Upravo takvog jednog ima Justin KobYlka, koji je već nekoliko godina ponosni vlasnik najrjeđe zmije na svijetu.

Ove zmije poznate su po svojim žutim šarama s kojim se ponekad priroda poigra i stvori neobjašnjive motive poput, u ovom slučaju, emotikona.

FOTO: Justin Kobylka

“Albino smiley piton na svijet je došao 2016. godina i tada sam uočio da se na tijelu nalaze tri neuobičajena simbola. Kroz neko vrijeme oni su se modelirali u prepoznatljive emotikone, a kroz svega par tjedana pojavio se i jubilarni treći. Tada sam znao da je ova zmija posebna i jedinstvena” – izjavio je Justin.

FOTO: Justin Kobylka

Nakon što je na društvenim mrežama podijelio fotografiju svog ljubimca ona je postala viralna i izazivala je divljenje široke publike. Uz sve lajkove došle su i poneke ponude za prodaju zmije, a cifra koja mu je ponuđena nije mogla biti odbijena.

Iznos od 6000$ bio je dovoljan da zmija promijeni vlasnika i svojim veselim šarama šarmira neki drugi dom.

Bez obzira što imamo odbojan stav prema svim vrstama reptila, ovaj nam se čini simpatičnim i bezopasan, ako je vjerovati njegovim emotikonima po tijelu.