FOTO by Instagram @_adams_ki / @imperial_transfers_croatia

Putovanja

Otok Zlarin – jadranski dragulj bogat koraljima i netaknutim prirodnim ljepotama

Krešimir Šustić 29. srpnja 2022.

Kombinacija zelenih površina, masline i mora, te idealan za pronalaženje unutarnjeg mira

Jadransko more krije mnoštvo dragulja koji nam dolaze u obliku božanstvenih otoka, idealnih za ljetovanje i opuštanje moždanih vijuga daleko od gradske vreve.

Svaki od njih ima svoju posebnost po kojoj se razlikuje od drugih, no danas smo se odlučili posvetiti biseru koji spada pod otočko blago šibenskog arhipelaga.

Zlarin je maleni otok hrvatske obale, površine od 8,19 km2, poznatiji kao destinacija na kojoj je u potpunosti zabranjen promet automobilima zbog očuvanja prirodnih ljepota.

Kombinacija je zelenih površina, masline i mora, stoga nije čudno što se smatra dušom Mediterana kojoj se svake godine iznova vraća na tisuće ljudi kako bi ponovno pronašli svoj mir.

S 2700 sunčanih sati godišnje, slovi kao jedan od najsunčanijih na Jadranu, što je idealno za sve ljubitelje rajskih plaža tirkizne boje, koje su omiljene lokacije vječnih romantičara prilikom zalaska sunca.

Širom svijeta poznat je po koraljima, a posebnost je ta što se nakit od predivnih morskih životinja izrađuje na tradicionalan način, koji je sačuvan već nekoliko stoljeća.

Povoljan smještaj, povijesna baština i bogata gastronomska ponuda gurmanskih delicija, dovoljno su dobri razlozi da se ovog ljeta za godišnji odmor uputite na ovaj atraktivan otok.

View this post on Instagram

Jeanneau Merry Fisher Collection 2020

A post shared by pcemerikic (@pcemerikic) on

Buđenje uz miris veličanstvenih biljaka i mora, zvuk cvrčaka i tople zrake sunca samo su neke od čari koje će ljetovanje učiniti dražesnim i nezaboravnim.