FOTO by Instagram @dailybreakofficial / @croatiafulloflife

Putovanja

Otok Visovac – maleni biser nacionalnog parka Krka koji trebate posjetiti!

Krešimir Šustić 15. lipnja 2020.

Zelena oaza mira bogata rajskim vrtovima i poviješću!

Lijepa naša ima veliki broj sakrivenih i manje poznatih mjestašca koji oduzimaju dah svojom ljepotom i položajem uz more ili neku od mnogobrojnih rijeka.

Bogatstvo prirode može se vidjeti u nacionalnim parkovima, na planinama ili na ravnicama koje čine Hrvatsku jednom od bajkovitijih mjesta na svijetu.

Jedno od takvih je i otok Visovac koji se nalazi u Nacionalnom parku Krka, a pravi je primjer bogatog krajolika.

Uživanje u prirodi i miru prelijepog malog otočića glavni je motiv posjetitelja koji ovdje dolaze kako bi se izvukli iz užurbanosti svakodnevnog života i bili ispunjeni novom energijom.

Prvo su ga naselili pustinjaci, točnije dezerteri Reda svetog Augustina, koji su na otoku sagradili manji samostan i malu crkvu posvećenu svetom apostolu Pavlu, a nakon toga su stigli franjevci.

Od sredine 15. st. u njemu su smješteni franjevački samostan i crkva Gospe od Visovca, koji zajedno s prirodnim krajolikom čine jedinstveni mali otok bogat vrijednim arheološkim zbirkama, kao i raznovrsnim zbirkama povijesnih predmeta i vrijednom knjižnicom.

Pogled koji oduzima dah s obližnjeg brda i vožnja brodićem samo su neke od atrakcija koje privlače na ovo bajkovito mjesto koje izgleda kao da nije s ove planete.

Danas na njemu postoji čak 185 različitih vrsta biljaka od kojih su mnoge egzotične, a pravo iznenađenje tijekom razgledavanja lijepih vrtova su paunovi, labudovi i kornjače.

Malenu oazu mira i netaknute prirode možete posjetiti za 35 do 130 kuna po osobi, a djeca dobivaju besplatne karte do navršenih četiri godine.