FOTO by Instagram @baumannsdaniel / / @sailingcroatia__

Putovanja

Otok Šipan – nova ljetna destinacija za sve one željne avanture

Mia Vodopija 25. lipnja 2021.

Nije nikakvo čudo da je Šipan od antičkih vremena mjesto za opuštanje i prikupljanje snage za nove životne izazove...

Ako tražite novo mjesto za odmor, daleko od žege i cike turista, dopustite da vam predstavimo Šipan – otok u Elafitima kao novu ljetnu destinaciju.

Šipan je vjerojatno najtiši i najbolje očuvan otok u Elafitima. Prekrasne, tajne plaže, vjetrovi koji nose miris ljekovitog bilja, veličanstveni zalasci sunca i antičke ruševine obilježja su ovog otoka.

‘Otok orlova’, kako još nazivaju Šipan, prema latinskoj riječi za orla u 16. i 17. stoljeću bio je omiljeno odredište dubrovačke aristokracije. Stari ljetnikovci dubrovačkih biskupa i plemstva savršena su kulisa za piknik.

Umjetnici i promatrači ptica također će pronaći puno razloga da dođu na Šipan, jer je otok poznat po brojnim tropskim pticama i pravi je raj za šetnju, a skoro svaka staza prati liniju na kojoj se spajaju kopno i more.

Suđurađ na istoku i Šipanska Luka na zapadu dva su najveća naselja na Šipanu. Žitelji oba sela bave se ribolovom i gosti ovdje mogu osjetiti duh prave, tradicionalne Hrvatske. Ako ostajete neko vrijeme na otoku, iznajmite bicikl i istražite sve otočke staze vozeći se kroz rajske šipanske vrtove.

Za one koji žele istražiti otok, možete odsjesti u Hotelu Šipan. Hotel je smješten u ljupkom zaljevu, a većina soba gleda na more. Na njegovoj velikoj terasi možete pojesti zdrava i ukusna mediteranska jela dok se tik do hotela nalazi lounge ‘Bar Ka’ u kojem možete popiti neko od odličnih hrvatskih vina.

Ako želite vidjeti gdje se skupljala dubrovačka aristokracija, preporučamo vam ljetovanje na ovom prekrasnom otoku!