FOTO by Instagram @a.n.u.s.h.c.k.a / @mikebem

Putovanja

Otok Silba – ljubavna oaza za parove okružena tirkizno plavim morem

Krešimir Šustić 29. srpnja 2022.

Bajkovita destinacija u Lijepoj našoj idealna za zaljubljene!

Otoci smješteni na Jadranskom moru ističu se prirodnim ljepotama koje su osvojile srca ljudi diljem svijeta, a to nam izrazito godi pogotovo kada je u pitanju turistička sezona.

Iako mnogi “pate” za egzotičnim destinacijama poput Maldiva, Sejšela i sličnog, donedavno nismo bili ni svjesni da u Lijepoj našoj postoje mjesta koja su jednako privlačna kao i ona svjetska.

Jedno od takvih je i otok Silba, dragulj našeg mora, smješten zapadno od Zadra, poznat kao mediteranska meka za zaljubljene koja se ističe po tirkizno plavom moru.

Površinom je malen, a na njemu se nalazi nekolicina božanstvenih i skrivenih plaža i uvala, idealnih za parove koji žele svoju privatnost u trenucima ljetovanja.

Osim što se ističe po brojnim prirodnim ljepotama i spokoju koji prođe tijelom nakon izlaska iz trajekta, svoj status popularnosti stekao je i kao jedan od otoka na kojem su zabranjeni automobili.

Bogat je poviješću, pa tako na svakom koraku možemo pronaći neku od starih građevina koja nosi svoju urbanu legendu, bilo da se radi o dvoru, crkvi ili nekoj od kula.

Ukoliko tražite mjesto pod suncem na kojem ćete provesti romantične trenutke godišnjeg odmora uz zapanjujuć zalazak sunca i šum mora, savjetujemo vam da se uputite prema Silbi.