FOTO by Instagram @rabthehappyisland / @timotej

Putovanja

Otok Rab – destinacija u koju se naprosto morate ZALJUBITI

Mia Vodopija 17. lipnja 2022.

Rab je idealno mjesto za nove avanture i ljubavi

Za sve vas koji tražite novo mjesto za ljetovanje, novu gastronomsku i turističku destinaciju, dopustite nam da vam malo pomnije predstavimo otok Rab. Rab je otok na istočnoj strani Jadranskog mora, nalazi se južnije od otoka Krka, te istočnije od otoka Cresa.

Otok Rab (lat. Arbe) se pruža u smjeru sjeverozapad-jugoistok, paralelno s kopnom podvelebitskog primorja. Ima 2000 godina staru tradiciju – za njega su znali i stari Rimljani. Simbol Raba su njegova četiri zvonika, koja liče na jedrenjak s četiri jarbola.

Felix Raba (sretan Rab) ima mnogo zelenih površina, što ga čini idealnim mjestom za romantičnu šetnju noću ili pak rekreativno trčanje po danu. Šetnice uz more će vas dovesti do mnoštva kafića, a neki od favorita su Banova vila i Celestina.

Rabom možete navigirati trima ulicama, Gornjom, Srednjom i Donjom ulicom. Gornja ulica vas vodi do zvonika, samostana i samostanskih dućančića, kao i do Campanela, lokalnog tapas bara.

U tom dijelu također možete istražiti čari ljetnog kina na otvorenom – savršeno mjesto za vas i vaše prijateljice za gledanje ljetnih hororaca ili pak romantično mjesto za vas i vašu jaču polovicu.

Srednja ulica je raj za shoppingholičarke – tu se nalaze modni butici i skupe zlatarne, ali i odlični restorani i konobe (pogotovo konoba Rab), čije ponude i gostoprimstvo vas neće razočarati.

Za ljubitelje slatkog, tu je poznata slastičarnica Biser, kao i Kuća Rabske torte, u kojoj ćete čuti kako se pravi ta autentična ljepotica – jedna od najfinijih tradicionalnih hrvatskih slastica. Nismo zaboravili niti na fanove fast fooda, koji mogu prošetati do Buže.

Donja ulica ne zaostaje za druge dvije, te u njoj možete naći kafiće, od kojih preporučujemo kafić Forum, a za ljubitelje vina tu je Wine Bar.

Otok Rab se ponosi s najvećim brojem prirodnih pješčanih plaža, kao i milijardom kupališta – pocrnit ćete žene, bez brige!

Nadamo se da će vas turistička i gastronomska ponuda sretnog Raba usrećiti na tjedan ili dva.