FOTO by Instagram @ema_alispahic / @matija_trusic

Putovanja

Otok Murter – jedna od najtraženijih ovogodišnjih turističkih destinacija

Krešimir Šustić 23. srpnja 2020.

Savršena destinacija za postizanje unutarnjeg mira i uživanje u prirodnim ljepotama uz gastronomske delicije!

Stanovnici Lijepe naše, mogu se pohvaliti brojnim ljepotama koje se nalaze uz obalu Jadranskog mora, kao i slavonskim ravnicama ili bogatom poviješću starih gradova iz doba Rimskog carstva.

No, s obzirom na to da je ljeto u punom jeku i turisti su počeli pristizati s raznih krajeva svijeta, odlučili smo se pozabaviti destinacijama koje su trenutno tražene i oduzimaju dah svojim prirodnim ljepotama.

Jedna od takvih je i očaravajući biser, otok Murter, smješten u Šibenskom akvatoriju, koji se smatra i svojevrsnim ulazom u poznati Nacionalni park Kornati.

Poznat je po predivnim pješčanim i šljunkovitim plažama kao što su, Slanice, Kosirine, Čigrađe, Podvrške, Lovišća, a velik je broj i malih uvalica, skrivenih od očiju javnosti i daleko od vreve većih plaža.

Unatoč dinamičnoj i bogatoj povijesti o kojoj svjedoče brojne građevine iz antičkog i srednjovjekovnog doba, ovo je savršena destinacija za postizanje unutarnjeg mira i uživanje u gastronomskim ponudama lokalnih restorana.

Vidikovac Raduč koji je visok oko 128 m, idealno je mjesto za romantičan zalazak sunca udvoje ili slikanje panoramskog pogleda koji ostavlja bez teksta, a kako bi se i na društvenim mrežama pohvalili lokacijom, na plaži Colentum možete se slikati na drvenoj ljuljačci.

Od slobodnih aktivnosti koje su dodatna atrakcija izdvojili bi ronjenje, pješačenje, te obilazak Murterskog akvatorija brodom u potrazi za preslatkim dupinima koji svojim veličanstvenim skokom pozdravljaju vjernu publiku.