FOTO by Instagram @island_of_iz / @secrets_of_dalmatia

Putovanja

Otok Iž – carstvo mira i krajolika koje oduzima dah!

Krešimir Šustić 29. srpnja 2022.

Stavljamo ga na ljetnu travel listu

Ljetna sezona u nama budi neizmjernu želju za bijegom od svakodnevnih obveza i gradske vreve na atraktivne destinacije smještene na otocima okruženim Jadranskim morem.

Poznato je da se hrvatska obala može pohvaliti brojnim prirodnim ljepotama koje u nama stvaraju osjećaj mira i spokoja, a koji je potreban prilikom odlaska na dugoočekivani godišnji odmor.

Biseri našeg mora omiljena su odredišta zaljubljenika u tirkizno more, borove šume, netaknutu prirodu i bogatu gastronomsku ponudu koja je tipična za mediteranski dio Lijepe naše.

Između Dugog otoka i Ugljana, smjestio se maleni otočić imena Iž, poznat po vinogradarstvu, voćarstvu, maslinarstvu, ribarstvu i pomorstvu, te magičnoj energiji koja vlada na njemu.

Očaravajući krajolik i bajkoviti zalasci sunca samo su neki od razloga koji bi vas trebali privući kako biste skrenuli sa svoje zacrtane rute i doživjeli veličanstvenu čaroliju ovog ljeta.

Stare kamene kuće i tradicija lončarstva tipična su stvar koju ćete zamijetiti dok šetate predivnim gradskim ulicama i šetnicom koja se proteže uz bajkovitu obalu.

Posebna atrakcija je prvi isključivo vegetarijanski hotel na Jadranu, smješten na snažnoj energetskoj točki, specijaliziran za holističke, individualne i grupne programe osobnog razvoja pod nazivom “Odmor za dušu”.

Ako još niste odlučili kamo ćete se uputiti na godišnji odmor, možda vas ovaj biser oduševi, te odlučite napuniti baterije upravo na njegovim rajskim plažama.