Otkriven prvi dio impresivnog line-upa jubilarnog izdanja festivala ULTRA Europe!

Viktoria Šafranić 15. svibnja 2017.

Video najava line-upa festivala ULTRA Europe

“Europe’s Premier Destination Music Festival“, kako ga nazivaju svjetski mediji, vraća se na stadion Poljud! Naravno, riječ je o najiščekivanijem ljetnom događaju, festivalu koji ruši sve granice i koji već pet godina Hrvatsku stavlja na listu najvažnijih ljetnih destinacija – festivalu ULTRA Europe. Mjesecima se nagađalo o imenima koja stižu u Dalmaciju i koja će u sedam dana, od 13. do 19. srpnja 2017., razveseliti desetke tisuća obožavatelja, a danas stiže vijest koja će opravdati dugo iščekivanje.

Na impresivnom line-upu jubilarnog izdanja tako su se našla čak 46 izvođača, a među prvim najavljenim headlinerima koji će ovog ljeta zapaliti glavnu pozornicu na splitskom Poljudu nalaze se velikani elektroničke scene Afrojack, Armin van Buuren, Axwell / Ingrosso, David Guetta, Hardwell, Martin Garrix, DJ Snake, Steve Aoki i Tiësto.

Na Poljud se vraća i atraktivna pozornica RESISTANCE koja ove godine dovodi najveća imena house i techno glazbe. Da je riječ o vrhunskom glazbenom doživljaju govori i podatak da je program RESISTANCE ove godine preuzeo dvomjesečnu rezidenciju u jednom od najpoznatijih klubova na Ibizi – Privilegu, a u Hrvatsku stižu predvođeni glazbenim velikanima kao što su Nic Fanciulli b2b Eats Everything, Sasha & John Digweed i Seth Troxler b2b The Martinez Brothers. Ljubitelje ovog glazbenog stila posebno će obradovati informacija da će na ovoj pozornici zasvirati i techno legende Adam Beyer, Carl Cox, Joseph Capriati, Marco Carola i Nicole Moudaber.

Raznolikosti festivala pridonijet će i Andrew Rayel, Fedde Le Grand, GTA, Rødhåd, Technasia i W&W, a najavljeni su i nastupi brojnih drugih zvijezda pa nam tako stižu i Ben Gold, David Gravell, Dr Phunk, Elio Riso, Frank Walker, Heatbeat, Hector, Jay Hardway, Jewelz & Sparks, Jon Rundell, Julian Jordan, Kill the Buzz, Kura, Maddix, Manse, MaRLo, NLW, Orjan Nilsen, Ravitez, Ruben de Ronde b2b RODG, Sick Individuals, Suyano i Tijana T koji će svojim setovima zaokružiti festivalski doživljaj i potvrditi status ovog festivala kao najvećeg ljetnog događanja.

Za rođendansko izdanje organizatori najavljuju nezaboravni spektakl i produkciju na četiri pozornice smještene unutar i oko splitskog Poljuda. Uz već spomenutu glavnu pozornicu i RESISTANCE Stage, na radost brojnih posjetitelja vraćaju se i UMF Radio Stage i Arcadia Spectacular ili takozvani Afterburner. Poznati svjetski glazbeni izdavači, Jacked i Revealed, bit će zaduženi za vrhunski program koji nam pripremaju na Afterburneru.

Za ovogodišnje sedmodnevno nezaboravno Destination ULTRA iskustvo, osim glavnog događanja na splitskom Poljudu koje predstavlja sam vrh svjetske elektroničke scene, važnu ulogu imaju i RESISTANCE party otvorenja, Brač Regatta, ULTRA Beach i RESISTANCE Vis, a koje nam poslastice pripremaju ove godine, doznat će se u narednim tjednima.

Ulaznice za festival ULTRA Europe mogu se osigurati isključivo putem stranice UltraEurope.com/tickets te u sustavu Ticketshopa. Za one koji stižu u velikom društvu organizatori su osigurali posebne pakete ULTRA Passport Packs. Pakete će moći kupiti samo vlasnici ULTRA putovnice, a za svakih pet kupljenih ulaznica, šestu će dobiti besplatno.

Sve novosti o festivalu, mogu se pronaći na službenoj web stranici, službenoj Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu te putem aplikacije na iTunesu.

DESTINATION ULTRA 2017

13. srpnja – RESISTANCE party otvorenja u klubu Giraffe Palm Beach House, Split
14.-16. srpnja – ULTRA Europe na stadion Poljud, Split
17. srpnja – Brač Regatta na plaži Zlatni Rat, Bol, Brač
18. srpnja – ULTRA Beach u hotelu Amfora Grand Beach Resort, Hvar
19. srpnja – RESISTANCE Vis u tvrđavi George, Vis


IZVOĐAČI PO ABECEDNOM REDOSLIJEDU

DJ Headliners:
Adam Beyer
Afrojack
Armin van Buuren
Axwell / Ingrosso
Carl Cox
David Guetta
Hardwell
Joseph Capriati
Marco Carola
Martin Garrix
Nic Fanciulli b2b Eats Everything
Nicole Moudaber
Sasha & John Digweed
Seth Troxler b2b The Martinez Brothers
DJ Snake
Steve Aoki
Tiësto
Support Artists:

Andrew Rayel
Fedde Le Grand
GTA
Rødhåd
Technasia
W&W